Paris - Dag 1

lite seg med att uppdatera, men här kommer det i alla fall (:


resan ned till paris gick relativt bra, lite problem med bussen från flygplatsen, men det ordnade sig tillslut som tur var. kom in till stan runt två-tiden. skaffade metrokort (vilket tog ett tag då hon vi pratade med inte kunde engelska) och begav oss sedan till metron. jag har seriöst haft mardömmar om den, var helsäker på att vi skulle virra bort oss totalt. men det gick jättebra, var mycket lättare att hitta än jag trodde. första stopp blev i alla fall triumfbågen. den chockade mig en aning första gången jag såg den. visst visste jag att den skulle vara stor. jag trodde bara inte att den skulle vara såhär stor. haha. väl där träffade vi även skönaste greken som hette costas och hans kompis. han tyckte att vi skulle gifta oss och att jag skulle följa med honom tillbaka till grekland (; var dock tvungen att tacka nej till erbjudandet då vi skulle få fullt upp de här dagarna ändå som det redan var, men att det var kul att träffas.

efter triumfbågen drog vi snabbt och checkade in på vårat hotell som låg uppe i montmarte. vi bodde kanske inte på världens bästa gata, men hotellet var bättre än väntat vilket uppskattades. sen att det låg ca 200 meter från sacre coeur var inte heller så dåligt.

resten av dagen spenderades med att åka och kolla på notre dame (som till min besvikelse var mindre än jag hade förväntat mig, men ändå var mycket häftig att kolla på) och senare på kvällen gick vi upp i eiffeltornet och kollade. var egentligen inte meningen att vi skulle dit på kvällen och kolla utan på dagen medan det var ljust. men det var jättefint att kolla ut över staden på kvällen med när man såg all belysning.första stopp - triumfbågen. jag och fia, något trött efter den 12 timmars långa resan. costas och fia. 

notre dame. mäktig med alla figurer och fönser längst väggarna.

eiffeltornet kvällstid. var jättefin utsikt, men vi kände oss rätt så död efter alla trapporna.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
KONTAKT:
deadbeat.fashion@hotmail.com


Bloggtoppen.se
bloglovin


RSS 2.0