Valborg

asdålig uppdatering på senare tid, förlåt för det. har haft mycket att göra den här veckan så jag har varken haft tid eller ork för bloggen. nu blir det ändring.

idag fick jag tillbaka mitt prov på historian. fick mvg vilket var över förväntan eftersom jag inte hade hunnit plugga så mycket, så det känns ju roligt (: tog även och köpte biljett till studentbalen idag tillsammans med kivi efter lite om och men. kommer även ha oscar och mintan som vårat bordspar, kommer säkert bli kul.

sitter för tillfället och lyssnar på the kooks. bra är de. fia med familj kommer om sådär en timme för att fira valborg. ska grilla korv och ha majbrasa. mys på hög nivå kallas det. blir dock inte på samma ställe som vanligt utan istället uppe hos nya grannarna. de har fällt en massa träd och har en massa ris de vill få bort så det kommer bli en jättebrasa. jag har även varit duktig och köpt marsmallows i år. haha. minns förra året när björn och några kompisar var med och vi ville ha det. slutade med att de körde runt hela matfors för att hitta några att köpa men misslyckades. så i år har jag varit duktig och förberett lite.

nej, nu ska jag snabbt städa lite och sedan hoppa i duschen innan de kommer. ni får ha det så bra ikväll allihopa och ta det lugnt. akta fingrarna ni med smällare!

Ett ord

CHOCK!

A -

så var det åter igen fredag. veckorna går så himla fort (dock inte tillräckligt om ni frågar mig.) snart är det studenten och sommar. puh. skönt ska det bli. jag är så skoltrött nu så det finns inte. natur har aldrig riktigt varit min grej. men det är snart över, bara att jobba på.

idag på biologin fick alla i klassen ta ett blodprov ur fingret. vi fick kolla på blodet i mikroskåp för att se på olika blodkroppar och även kolla vilken blodgrupp man hade. jag hade A negativ. A är tydligen den vanligaste blodgruppen i sverige. jag hade hoppats på att vara något lite mer sällsynt. kanske AB eller B. men inte. haha. äh, vem bryr sig egentligen (;

Morgonblogg

god morgon alllihopa!

gissa vem som missade bussen nu i morse.. jo jag! som tur är går det en ny om en kvart. kommer ca 20 min försent till lektionen, men hinner ändå vara med en timme så det ska nog gå ändå. kan redan sångerna hyffsat så ja missar nog inte så jättemycket. ska se om jag hinner slänga i mig en macka innan jag åker, hann inte med någon frukost förut imorse. får dock se om jag klarar av att gå hela dagen idag. sov typ en timme och mår sämst. viktigaste lektionerna idag är i alla fall körsången nu på morgonen och bioteknik sen sista timmen. så på de två måste jag gå på i alla fall.

Hemma och sitter

hejhopp!

nu sitter jag här hemma och dricker saft och leker med pysen. fick sluta tidigare från skolan idag eftersom vi inte hade någon svenska. skönt vill jag lova. ska ta bussen in till stan igen och repa om sådär 2 timmar ungefär.

idag hade vi historiaprov. gick bra för min del. ett vg ska man nog lätt fixa i alla fall tycker jag. ska sätta mig ner och fixa lite uppgifter ikväll tror jag så man inte har allt liggandes kvar till helgen. måste även plugga till bioteknikprovet som är på fredag. i helgen är jag ensam hemma. mor och far är på kattutställning och syster är på teatern och jobbar. ska se om jag kanske kan hitta på något med fia nån dag, blev inte att vi hann ses något på lovet. vi får se. orkar inte sitta ensam hemma i alla fall.

Vårtecken



nu är det vår på riktigt. äntligen! (:

Paulina 19 år



idag fyller den här snyggingen 19 år. grattis gumman, hoppas du haft en jättebra födelsedag <3 (klicka på bilden för att komma till hennes blogg.)

Grön maräng

idag åkte jag, mor och far min in till staden, vilket resulterade i att jag kom hem en balklänning rikare. en grön, kort sak blev det. and i like it. jag ser ut som en liten grön maräng. nu gäller det bara att fixa skor, studentklänning och boka frisör så är det klart. hittade ett par skor inne på samma affär som vi köpte klänningen, men de hade lite för hög klack för min del. för det första är jag nog lång så det räcker, för det andra kan jag inte gå med klack utan att se ut som bambi på hal is (;

nu ikväll har jag och anna legat i soffan och kollat på film och tjockat i oss popcorn. som film blev det sweeney todd. har inte sett den sen den gick på bio tror jag. men bra är den. planerna för ikväll hade väl egentligen varit att åka till emilia och jobba på projektrapproten, men det blev inget. blir till att åka dit tidigt imorgon och jobba istället innan jag drar in till stan och möter upp filip och pojkarna. har inte träffat dem på över två veckor så jag längtar lite. jag sitter och pluggar in nya låtar som ska repas. inte allt för lång tid kvar nu tills det är spelning, så nu är det öva som gäller.

Fredag

idag har jag varit hemma hos emilia större delen av dagen. har jobbat med projektrapporten. går väl sådär antar jag. har lite svårt med att komma på vad vi ska skriva och vart vi ska skriva vad, men det ordnar sig nog.

imorgon ska jag iväg till stan och kika på bal- och studentklänningar. har hittat några studentklänningar som jag gillar så vi får se om jag kanske kommer hem med en av dem imorgon. måste ta och leta efter skor också. puh. sen så måste jag även fundera på hur jag ska göra med hår och smink. är det verkligen värt att gå till en frisör och make up artist för att bli fixad? kommer lätt gå på 1000 kr. så nej, tror nog inte det. i alla fall inte sminket.

anyway. nu hade jag tänkt bläddra några sidor i min bok sedan är det kudden som kallar. sov gott.

. . .

blir visst ingen stuga för mig i helgen i alla fall. kul, verkligen.
jäkligt less blir man.
 

Pancakes

idag var jag duktig och gjorde amerikanska pannkakor med blåbär till lunch. riktigt goda blev de om jag får säga det själv (; vi har skaffat en ny spis och jag har inte riktigt lärt mig hur den fungerar än, så det är lätt till att man bränner maten. men nu gick det finfint. 

nu ska jag återgå till historiapluggandet.
ha det bra folk! 

 
 

Datorrensning

sitter och rensar ur datorn just nu. sparar de bilder och saker jag vill ha kvar och flyttar över till min externa hårddisk. ska ta med datorn till skolan imorgon och lämna in den till ingemar så att han får fixa till den innan jag kan köpa ut den. just nu är den sämst (fast det är väl egentligen ingen överaskning?) är asseg och hackar.

kommer dock inte få tillbaka datorn förrän efter lovet eftersom jag åker med tjejerna till linnéas stuga på fredagmorgon. man kommer känna sig smått handikappad utan datorn. haha. visserligen kommer vi syssla med massa andra saker så jag lär nog klara mig ska ni se (;

Grey's och historia



min dag har bestått av historiaplugg och grey's tittande. väldigt intressant. har dock lite problem när det gäller historian eftersom jag somnar var trejde minut. är inte ens trött och tycker heller inte att det är speciellt tråkigt. men så fort jag slår upp boken så blir ögonlocken plötsligt väldigt tunga. hm. vad ska man göra åt saken?

Birsta med syster

idag har jag och syster varit en sväng ut till birsta och kollat lite. jag köpte mig två nya bikinisar och en tröja. hittade även två linnen och en klänning inne på carlings som jag la undan och ska hämta ut imorgon med mamma. måste börja samla på mig lite sommarkläder nu inför bulgarien. har helt slut på den fronten. rensade ur garderober igår och det kändes som om jag minst rensade ur hälften av allting där inne. så nu är det påfyllning som gäller.

tog ett par gamla jeans nu ikväll och gjorde om till ett par shorts. har letat överallt efter några jag vill ha men har inte hittat några jag tyckt om riktigt. så istället blev det alltså till att fixa ihop ett par själv, vilket fungerar det med. får hoppas att det blir lite varmare snart så man kan börja använda dem.

fick sms av linnéa ikväll där hon frågade om jag ville följa med henne, palle, moa och sofie till hennes stuga mellan fredag och söndag. känner mig verkligen pepp inför det, skulle vara jätteskoj! har dock ett berg av skolarbeten och andra saker som måste fixas innan den här veckan är slut. men jag får jobba på hårt med det fram tills fredag så ska det nog gå. om inte kan jag ju alltid ta med mig någon bok och läsa på lite på vägen upp till stugan. måste dock prata lite med filip innan. var meningen att vi skulle träffas på söndag och han lär nog döda mig om jag inte kommer. kanske att jag hinner med, beror på när vi kommer hem från stugan. hm. äh, det ordnar sig nog (:
 

Nytillskott till familjen

för ett par dagar sen fick vi ett litet nytillskott till familjen. nämligen quicksilver (nu mer går han dock efter namnet pysen sedan pappa fick för sig att döpa om honom.) han är en av kattungarna vi hade förut och som vi sedan sålde ner till göteborg. de nere i göteborg valde dock att lämna tillbaka honom eftersom han har gladsvans (att han lägger svansen platt över ryggen ibland), vilket de tyckte var fult men egentligen inte är något fel. så mor och far tog en tripp ner till göteborg i torsdag och hämtade hem honom igen.

om man frågar mig har jag verkligen ingenting emot att han kommer hem igen. mysigare kattunge får man leta efter. man kan gå omkring och bära på honom hur länge som helst och han ska alltid vara i närheten och busa en massa. jag var ute och gick med han i koppel idag och det gick hur bra som helst. i vanliga fall brukar de ligga ner och krypa längs marken om de är rädda och ovan att gå i sele, men pysen skuttade omkring hur obesvärat som helst och jagade flugor.

vi får se om han blir kvar här eller inte. jag hoppas i alla fall att han får bo kvar här. som det ser ut nu verkar det som det. happyface.



 

Glad påsk

ja, så var påsklovet igång. det har varit otroligt efterlängtat kan jag lova. känns skönt att få kunna slappna av för ett tag och ta det lugnt. har hittills inte hittat på speciellt mycket, tagit det lugnt här hemma tillsammans med anna bara. men det har nog varit behövligt. igår var farmor och lisbeth (faster) och hennes nya kille på besök. blir inte att vi träffar lisbeth så ofta eftersom hon bor nere i stockholm, så det var kul.

idag har det varit ca 18-19 grader varm här ute. så otroligt skönt. man blir alldeles glad och känner sig pigg i hela kroppen när vårsolen tittar fram. jag har gått omkring i t-shirt hela dagen och bara njutit. jag pch anna tog och plockade fram cyklarna och cyklade lite. tog en sväng ner till runsviks skola och satte oss där på gungorna och pratade och njöt av vädret.

jag hoppas verkligen att vädret håller i sig nu ett tag. jag är less på gråmulet väder och kyla. sol och värme ska det va! på tal om sol och värme, idag är det bara 34 dagar kvar till bulgarien. wiho!


 

Lever fortfarande

nu har det varit dåligt med uppdateringar på några dagar igen. har visserligen inte haft något speciellt att skriva om. det mest spännande jag har varit med om de sista tre dagarna var när jag svalde fel när jag drack ett glas vatten och började hosta.

det har gått tre dagar nu utan att jag lämnat sängen. mår så sjukt illa och har huvudvärk som dödar. sen att jag nu även har dragit på mig feber gör ju inte det hela bättre. är helt orkeslös. ska dock försöka kravla mig iväg till skolan imorgon i alla fall. känns som om man vill gå på skolan en gång innan påsklovet sätter igång i alla fall. sen så måste jag ta hem historiaboken också eftersom det är prov direkt efter lovet. aja, vi får se hur det blir.

igår kväll var jag förövrigt duktig och skrev klart mitt nya CV. i veckan är det ut och söka jobb som gäller. skulle ha varit ute för länge sedan, redan i januari, men det blir aldrig som man tänkt sig. hoppas i alla fall att jag får napp någonstans. kommer behöva alla pengar jag kan få om jag ska ha någon chans att komma in på IMC eller någon liknande utbildning efter jul.

funderade starkt på att söka in till kulturama ett tag men är inte lika säker längre. visst, det skulle vara så sjuk kul att få gå där, men det kommer bli på tok för mycket pengar. dock är inget bestämt än, jag har tid på mig att fundera. hur som helst så kommer jag förmodligen behöva pengar för att plugga vidare till något jag vill bli, och för att kunna göra det behövs det först ett jobb. så just nu är det första prioritering.

En dag i Gävle

igår var det alltså gävle och idol som gällde för min, ginas och mintans del. ställde oss i kön runt 8 tiden och fick sedan köa i sådär fem timmar. var lagomt drygt kan jag ju tillägga. under tiden var var det olika grupper och personer som uppträdda på en scen brevid kön och det filmades även en hel del. underhållningsledare var fredrik svan. han var hur skön som helst! "gör hellre fel med övertygelse, än rätt med tveksamhet".

vi kom in vid ett tiden och fick sedan sitta inne och vänta ett tag innan det var våran tur att sjunga för förjuryn. det gick bra att sjunga för juryn, men jag gick ändå inte vidare. men det var ganska räknat, så det kändes helt okej ändå. någon som där emot gick vidare till riktigt juryn var gina. så imorgon är det hon som får åka tillbaka till gävle och sjunga för dem medan vi andra får hålla tummarna för henne här hemma. lycka till gumman (:

efter att vi alla var klar tog vi och promenerade in till stan och satte och inne på wayne's och åt middag och fikade lite. vet inte hur många timmar vi satt där inne, hade inte ork för att hitta på någonting annat. efter 5 timmars köande i vinterjacka i över 15 plus grader och strålande sol känner man sig rätt slut. heh. klockan 8 tog vi åter igen tåget hem.

väl hemma i sundsvall var mintans mamma jättesnäll och skjussade mig ända hem till matfors så jag slapp stå ensam på stan en timme i väntan på bussen. tacktack! (:

Så var det över

idag var det sista dagen på queen-veckan. det är nästan så att man vill gråta en skvätt. veckan har gått jättesnabbt och varit så sjukt rolig. hade en sista skolkonsert idag för gymnasietvåorna som gick bra. sedan var det avslutning med "pizzaparty" tillsammans med alla medverkande. gott och trevligt.

imorgon är det gävle med mintan och gina som gäller. ska upp om någon timme så det är nog dags att sova. ni får önska oss lycka till imorgon (;

Fjärde dagen

vi blir fan bara bättre och bättre.

idag hade vi tre konserter. två skolkonserter och en för allmänheten. de för skolorna gick bra, men det var lite tråkig publik. men det visste vi nästan innan. tonåringar i 15-års åldern uppskattar väl inte riktigt sån här musik och kan dessutom vara rätt störiga av sig. jag minns själv hur alla var när jag var i den åldern. men som sagt, det gick fint ändå.

kvällskonserten för allmänheten var fantastisk. aldrig har vi varit så bra. jag vet inte hur många extranummer vi fick köra och vi fick stående ovationer både länge och väl. man får verkligen en kick när sådär ca 500 personer står upp och jublar och klappar händerna åt en. lite sorgligt att allt snart är slut. bara en konsert kvar imorgon. skulle lätt kunna hålla på en vecka till.

läste även tidningen idag. vi fick jättebra recensioner av både sundsvalls tidning och dagbladet. är kul. (klicka på länkarna för att komma till recensionerna.)
 

Tredje dagen

yes, så var tredje dagen av queen-veckan över.

sjukt bra dag har det varit. trots försovning och stress på morgonen har jag varit på topp hela dagen. morgonen inleddes med skriftliga nationella i svenska. gick väl hyffsat bra för min del antar jag, känns i alla fall som det. men man vet aldrig.

annars idag har det varit queen och konserter som legat på schemat. hade genrepkonsert vid tre där pressen och lite annat folk kom och kollade och sedan en riktig konsert klockan sju. det var så sjukt roligt. alla var aspeppade och allt flöt på bra. vi fick stående ovationer mitt i en av låtarna trots att det inte var ett extra nummer som det annars brukar vara om publiken gör så, så vi blev alla lite småchockade. magnus bäcklund (a.k.a prince charming i shrek) som är soloartisten i showen var även jätteduktig. är verkligen glad att det här håller på hela veckan och att vi har fem konserter kvar. får hoppas att alla går lite bra som det gjorde idag. lite synd att 3:orna och klassen inte får komma och kolla, blir bara ettor och tvåor. menmen. blir kul i alla fall.

när det var dags för middag drog jag, agnes, karin, hanna, kajsa och linnea in till stan för att äta. satte oss inne på subway och töntade oss lite. träffade på en kille vars pappa tjänade 300.000 kronor i månaden och inte gjorde mycket annat än skröt och klagade på folk från "fjollträsk". knepig pojk, men ett och annat skratt lockade han ändå fram ur oss.

efter konserten nu ikväll när jag satt och väntade på att pappa skulle komma och hämta mig stannade isabella och pratade en liten stund. hon sa att hon hade funderat på om jag kanske skulle kunna tänka mig att flytta till alltstämman istället för första supran. hon sa att de var så få och att de skulle behöva någon som kunde ta i lite och trodde att jag skulle passa jättebra där. jag blev en aning chockad. det är ett jättestort steg och svårt att gå från första supran till allt (alltså från att sjunga väldigt ljust till väldigt mörkt) och det är väldigt ovanligt att någon gör det. men tydligen tror hon att jag kan klara av det så vi får se om jag hoppar in i stämman och provar någon dag och se hur det känns.
bloglovin




KONTAKT:
[email protected]


Bloggtoppen.se
bloglovin


RSS 2.0