Så var det igång

japp, så var första dagen av queen-veckan avklarad. repade hela dagen tillsammans med es och orkestern. jag kunde typ ingen av låtarna, men det gick jättebra ändå. roligt att äntligen få sjunga till en hel orkester istället bara för ett piano. jag och agnes gick och var hungrig mest hela tiden så när det väl blev tid för lunch var vi inte sena med att skynda oss bort till mitt andra hem (västermalm) där det serverades köttbullar och potatis. ingen favorit direkt, men det gick ned. tog en snabb tripp in på skolan och kollade ifall någon man kände igen var där, men icke. alla i klassen var väl antagligen på studiebesök på sjukhuset eller hemma och sov.

väl tillbaka på tonhallen blev det rep igen någon timme innan vi fick sluta klockan fem. egentligen skulle vi ha slutat 18.30, men eftersom allt flöt på så bra och vi var så duktiga fick vi sluta lite tidigare. blir fömodligen samma tider imorgon, men på onsdag och torsdag blir det sena kvällar eftersom det är konsert som gäller. 19.00 på tonhallen är det som gäller för er som är intresserade av att komma och kolla (;

nu ikväll har mamma varit snäll och färgat min vackra utväxt som har varit där på tok för länge. känns skönt. så nu är man mörkhårig och fin igen.
 

Bild

det ser inte ut att vara så jättestor skillnad på håret när man tog kort på det och jämför med hur det såg ut innan jag klippte mig, men what ever. kortare är det i alla fall. lite småcrappy ser det ut också eftersom jag legat i sängen och sett på film och halvsovit. bilden är förövrigt tagen med mobilen (där av kvaliten) istället för digitalkameran som jag har tappat bort (igen.) något som jag där emot har hittat igen är min kära bowie t-shirt. happyface.



 

Söndag

så var man korthårig. eller ja, korthårig och korthårig, det beror ju helt på vad man jämför med. men en hel decimeter har jag i alla fall kapat av. var hos frisören imorse och fick för mig att korta av håret en bit. (hm, jag som höll på att spara ut håret.) så nu går det i alla fall en liten bit nedanför axlarna, sen har jag klippt upp det och fixat ny lugg. and i like it. får hoppas att det ser lika snyggt ut efter att jag har tvättat det. brukar alltid se annorlunda ut då. sen blir det förmodligen till att färga min vackra utväxt ikväll också, det hoppas vi på.

kom hem från stan för ett tag sen. har varit på kulturskolan med pojkarna och repat lite. har äntligen fixat egen nyckel så vi kan gå dit när vi vill. var helt tomt idag när vi kom dit så vi hade hela huset för oss själva. kändes lite ovanligt eftersom det alltid brukar vara full fart där inne. men det gick rätt bra iaf.

Så var det bokat och klart

yes, den 4 april drar jag, gina och mintan till gävle och gör stan osäker. riktigt roligt kommer det bli. planen är att dra fram och tillbaka till idoljuryn lite snabbt och sjunga varsin liten truddilutt. kommer säkert gå finfint (; personligen ser jag det här med idol bara som en kul grej, tror inte riktigt på allvar att jag kommer gå vidare. men målet är väl att i alla fall ta sig från "testjuryn" till riktiga. vi får se hur det går. först och främst är det ju bra om man har en låt att sjunga över huvud taget, vilket jag nu inte har. menmen. gävle överlag kommer bli kul, med tågresa och allt.

Torsdag

har varit dåligt med uppdateringar på sista tiden. har haft så mycket att göra så jag knappt har haft tid att sitta vid datorn över huvud taget. men nu är väl det mesta klart och man får ta det någolunda lugnt. i alla fall några dagar, sen är det bara på't igen.

nästa vecka är jag ledig från skolan. är nämligen queen-konserten som gäller. kommer bli jäkligt hårda dagar, med rep och konserter. men kul kommer det bli.



 

Äntligen klart

puh. äntligen är jag klar med svenskatalet till nationella provet imorgon. börjar känna mig ganska nöjd nu så jag orkar inte slipa något mer på det. det som är kvar nu är bara att plugga in det så att det sitter. kommer nog i alla fall stå där och läsa från papperet, men i så fall får det väl bli så då.

nu ska jag skriva klart pm:et, fika lite, läsa på talet och sedan sova.
ni får önska mig lycka till imorgon.

Nytt i menyn

har lagt till en ny meny på menysidan lite längre ned. nämligen bloggar. har lagt till några vänners bloggar som ni kan spana in om ni vill. har även fixat så att länkarna öppnas i ett nytt fönster.

Jag dog lite

shit. var någon/något som knackade på mitt fönster alldeles nyss. jag vågar inte dra upp persiennerna för att kolla efter vad det var för något. var säkert bara en liten småfågel eller något i buskarna utanför. but still, den skrämde skiten ur mig.

ikväll har det varit myskväll tillsammans med mamma och syster (pappa är bortrest under helgen.) åkte och köpte pizza som vi sedan mumsade i oss. senare på kvällen blev det mys framför tvn med godis, smoothie och let's dance. jag är egentligen inte sådär jätteintresserad av let's dance, men ibland kan det vara ganska kul att kolla lite. ikväll bestämdes det även att jag och fröken tue ska träffas på stan imorgon och kika lite efter presenter till matilda och jenny som ska ha 19årsmiddag imorgonkväll. vi får se om vi hittar något fint.

Hallonsmoothie

nu ikväll gjorde jag hallonsmoothie till mig och mamma. de blev jättegoda, men mätt blev man. här nere hittar ni ett enkelt recept. enjoy.



potioner: 1 person

1 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
½ dl frysta hallon
½ banan
+ några isbitar

lägg yoghurten, mjölken, bananen och hallonen i en mixer. mixa till en slät smoothie. tillsätt några isbitar och mixa snabbt om du vill ha smoothien kallare. servera genast. (sugrör är ett måste!)

Back in action

har haft det väldigt jobbigt nu ett tag.. inte bara när det gäller sömnproblemen utan annat också. men det börjar kännas lite ljusare nu i alla fall, vilket är bra. får hoppas att det håller i sig.

var på skolan första gången idag på jag vet inte hur länge som hälst. skönt att se allt folk igen. gjorde historiaprovet som jag missade förra veckan. kändes som om det gick ganska bra, hoppas i alla fall på det. hämtade även ut min studentmössa som kommit. riktigt tjusig är den. känns nästan lite overkligt hela det här med studenten. kan inte fatta det riktigt, att det nästan är över, och att det har gått så pass fort. jag kommer sakna alla i klassen, det är en sak som är säker! vet inte riktigt hur det blir för mig efteråt. ska inte börja plugga på en gång i alla fall, kanske vänta ett år eller två. har ganska många idéer på gång. får se hur det utvecklar sig.

Betyder

jag har världens bästa föräldrar. 

tack.
 

Lördagslista

har lite tråkigt så här kommer en snabblista.


Humör: småseg och busig
Gjort: läst, sovit, sett på m-festivalen och haft alkoholföreläsning för anna x)
Planer: göra klart lite på psykologin, se på 90210 och sova
Ser på: tidigare m-festivalen, snart 90210

Lyssnar på: gamla godingar på annas mobil
Läser: när natten är som mörkast och olika bloggar

Dricker: trocadero, vatten och nyponsoppa

Äter: thaimat och hemgjord pizza

Bästa: min och annas alkoholbarometer x)
Sämsta: halsont och skadat finger
Väder: lite småtrist

Grattis

idag fyller mor kristin år. grattis! (:

nu ikväll har det tittats på melodifestivalen tillsammans med familjen. lite oväntad vinnare tycker jag. var ganska säker på att måns eller emd skulle vinna, men icke. får hoppas att det går bättre för vinnaren i år än för vinnarna alla andra åren. vi har alltid så höga tankar om oss själva och blir alltid så förvånade när våran låt hamnar bland de sista i eurovision song contest. eftersom den här låten inte var en "självklar vinnare" så går det kanske bättre senare. jag vet inte.. vi får väl se hur det går antar jag.

nu sitter jag förövrigt och jobbar lite med några psykologiuppgifter. ligger efter lite på den fronten så jag försöker jobba igen lite nu. det är inte så himla svårt, det är bara det att det tar en stund att svara på alla frågorna. men det är inte så farligt. ska se till att jobba lite med imorgon när jag har tid.

Fredag den 13:e

otursdag? kanske för vissa, men jag brukar oftast klara mig som tur är.

idag är det 100-dagars festen inför studenten. jag tänker dock inte närvara, trots att det först var tanken. måste vara på kulturskolan 10.00 imorgon och då är det inte så smart att vara ute till fyra kvällen innan. sen att jag fortfarande har feber och ont i halsen har ju så klart också en viss betydelse. får hoppas att alla andra som går får det kul ikväll i alla fall.

imorgon är det som sagt kulturskolan hela dagen som gäller, vare sig jag är sjuk eller inte. ska ha genomgång av vårkonserten med kören och det får jag verkligen inte missa. ska dock ta det lugnt med sjungandet eftersom jag inte vill bli ännu sämre i halsen. får åka dit och lyssa och titta på bara och försöka ta det så lugnt jag kan.

Torsdag

förutom halsont har jag nu även dragit på mig feber. bra där. jag vill bli frisk! har haft ont i halsen och varit sjuk i två veckor nu. blev bättre där ett tag och trodde det var över, men så sjuknade jag in igen. jag har inte tid för det här.

idag har jag testat lite saker med håret. har bland annat lärt mig hur jag ska göra med locktången för att få snygga lockar och inte sånna där "docklockar" som jag annars får och verkligen inte passar i. nu är det istället snygga hollywoodlockar som gäller. haha. synd att lockarna går ur håret så fort bara. även om jag använder spray, vax, osv. så ser det ut som vanligt igen bara efter någon timme. är verkligen jättesvårt att göra något med mitt hår. menmen, det finns värre saker (:

Give me

jag måste verkligen skaffa mig några nya sommarkläder. det är helt tomt på den fronten i garderoben just nu. vill ha massor av söta klänningar i enkla modeller, skor och armband med berlocker. ska shoppa lite med mamma i helgen, så man kanske hittat något fint då om man har tur.



 

Det bor ett monster i min hals

aj aj aj . . .

att åka och sjunga igår var inte bara en dålig idé, det var en idiotisk idé. för nu sitter jag nämligen här och har jätteont i halsen och är alldeles hes. var dock iväg på körsången imorse eftersom vi skulle gå igenom en massa saker och några nya låtar, men efter det blev det bussen hem. conny ville även att jag skulle sjunga en av verserna själv, men det blev inte mycket till sjungande kan jag ju säga. får bli att träna mer på det nästa vecka.

nu ska jag sätta mig i soffa med en varm kopp te och se på lite serier, sedan är det kötta historia inför provet imorgon som gäller.

Inte så smart gjort kanske

( snö snö snö snö snö snö . . . )


det här med att åka och repa med ont i halsen var kanske inte en så bra idé ändå. sitter nu här låter som en hes kråka och har ännu mer ont i halsen än innan. bra jobbat där.

förövrigt är stress ordet som stämmer in på mig just nu. har på tok för mycket saker som ska göras. skulle även behöva ta mig en funderare angående en viss sak. eller flera saker snarare.. puh. inte en lugn stund. fem veckor kvar till påsklovet. får hoppas att tiden går fort och att jag klarar mig igenom utan större problem.

När ska det sluta snöa?

visst, vinter i all ära. men nu räcker det nästan tycker jag. jag vill ha sommar och sol. tänk att kunna gå utanför dörren utan att behöva ta på sig en massa tjocka kläder eller få vattenskada i skorna. bara 64(?) dagar kvar till bulgarien nu. som jag längtar.

Måndagsledig

klev upp nio imorse, trots att vi var lediga från skolan idag. men när två små busfrön kommer inspringandes i rummet och hoppar och ropar att man ska kliva upp samtidigt som de drar iväg med täcket är det svårt att sova vidare (;

förövrigt har det varit en ganska lugn dag idag. lekte lite och kollade på tv med amelie och yannick på morgonen, senare på dagen blev det en sväng in till matfors för att hämta upp anna på skolan och följa med christian som ville kolla lite inne på matfors möbler. följde med anna in på kära gamla sköle skola för en snabb rundtur. träffade på anders (min gamla mentor) och pratade med honom en stund. var verkligen längesen man såg han så det var kul. han har alltid varit lite speciell, men nu inser man att han var ganska bra ändå (: förövrigt så känns det otroligt skönt att veta att man inte går på den skolan längre. jag skrattar fortfarande när jag tänker på alla småfjortisar som man såg där inne när man kom in. skönt att man slipper det nu för tiden. efter matfors blev det lite pulkaåkning nedanför kyran och sedan hem för att äta godmiddag.

idag var sista dagen tillsammans med christian, isabell, amelie och yannick. känns lite sorgligt, jag vill inte att de åker hem. de åker imorgon någon gång när jag fortfarande är på skolan så det blev till att säga hejdå ikväll ifall man inte skulle hinna ses något imorgon innan jag drar iväg till skolan. jag kommer sakna dem.

ikväll blev det dock prat om att jag kanske ska åka iväg som au pair till dem i tyskland ett år nu till hösten och kanske plugga musik eller något där nere. kollade på några skolor som verkade bra. skulle verkligen vara jättekul. kommer få lära mig prata nästan flytande tyska, mycket bättre engelska och självklart spendera massa underbar tid tillsammans med amelie och yannick och hela släkten där nere. känns verkligen lockande. men inget är bestämt än, så vi får se.

Direkt från Björnriket

är nu inne på min tredje kväll här i björnriket och det blir bara bättre och bättre för var dag (halsen blir dock bara värre och värre.) har varit full fart hela tiden. både i backarna och här hemma. jag och anna har lekt lekledare och busat runt en massa med amelie och yannick. sötare ungar får man leta efter säger jag bara (:

nu idag hade amelie skidtävling och avslutning med skidskolan och självklart var vi alla där och tittade och hejade på. nu ikväll blev det även ett nattåk i backen. fick låna mammas skidor och prova dem eftersom hon och anna stannade hemma. mina skidor är till för större svängar, så det var riktigt roligt med mammas skidor där man kunde dra på lite och köra kortare svängar. om jag får välja kommer hon inte få tillbaka dem i första taget.

nu ska jag lägga mig och kolla på ett avsnitt av 90210, sedan sova. har tagit lite bilder och filmat under dagarna, kanske att jag lägger upp något när jag får tid. tills vidare kan ni få se några bilder av lägenheten.

 

 

3 mars

kom hem från niklas för ett tag sen. har suttit i köket med anna och pratat lite och tjockat i mig kvällsfika. jag längtar tills imorgon. då är det björnriket och träffa christian och familjen igen som gäller. kommer bli en massa slalom och pulkaåkning med småbarnen, vilket är kul. känner dock att jag börjar bli sjuk. halsen gör ont och jag är hes. inte roligt. men det kommer inte stoppa mig. det ända jag är orolig för är att smitta amelie eftersom hon var jättesjuk förra veckan och måste äta medicin nu, så jag vill inte att hon ska bli sjuk igen. det ordnar sig nog. får hoppas att jag vaknar upp frisk imorgon.

nu ska jag lägga mig och läsa en stund, sedan blir det sova.

2 mars

första dagen på lovet blev en mysdag hemma med anna och sedan middag på mintans restaurang tillsammans med mintan, elin och emma och därefter bio. såg benjamin buttoms otroliga liv. den var bättre än vad jag hade förväntat mig, vilket alltid känns roligt. klart sevärd film. väl hemma blev det prat i telefon med niklas en stund (läs snarare 2½ timme.) ska dit imorgon och se på film. trevligt trevligt.



 

Sammanfattning av helgen

har varit dåligt med uppdatering på några dagar så här kommer snabbt en kort sammanfattning av helgen.


fredag: var på sminkkurs på make up store. fick lära mig massa bra saker och köpte lite nytt smink. på kvällen blev det förfest hemma hos oscar och därefter lyset. träffade micke och niklas. trevliga pojkar måste jag säga (;

lördag: christian, isabelle, amelie och yannick (släktingar från tyskland) kom. blev pulkaåkning på gravkullarna tillsammans med småbarnen och sedan godmiddag och myskväll.

söndag: lekte med amelie och yannick på morgonen innan de begav sig iväg till björnriket. (vi träffar dem igen när vi också åker dit på onsdag.) resten av dagen spenderades med syster, serie/filmtittande och prat i telefon med niklas.
bloglovin




KONTAKT:
[email protected]


Bloggtoppen.se
bloglovin


RSS 2.0