Insnöad

herregud vad det snöar! jag fick verkligen kriga mig fram ute på garageuppfarten imorse när jag skulle springa iväg till bussen. hade snö ända upp till knäna, haha. men lite mysigt är det.

hur som helst, hoppas alla har haft en supermysig jul tillsammans med familjen och att ni fått en massa fina paket från tomten (; som vanligt firade vi lilla julafton med kusinerna dagen innan och sen på själva julafton var vi här hemma tillsammans med farmor och morbror. myys. jag fick en ny kamera, kläder, en film, några presentkort och lite annat smått och gott.. så jag känner mig nöjd (:

annars, förutom julhelgen, har det inte hänt så jättemycket sen jag sist skrev.. var iväg och åkte pulka en dag i sidsjöbacken tillsammans med linus och nadja och slog halvt ihjäl mig, haha. sen körde vi på spelkväll+utgång innan jul tillsammans med lite annat bra folk. utöver det har jag bara legat hemma med magsjuka och feber i flera dagar.. inte så kul. håller på att bli sjuk nu igen, dock förskylning denna gång. har feber och går omkring och hostar/snorar hela tiden. fräsch tjej. stoppar i mig en massa ipren och andra nyttigheter nu i hopp om att bli frisk fort, för jag orkar verkligen inte ligga sjuk igen ):
 

Skridskoåkning

i fredags tog jag, linus, nadja och tobias och drog ut till gärdet för att åka lite skridskor efter att vi slutat på lyft. tror ingen av oss hade åkt på särskilt länge och alla (speciellt jag och nadja, haha) var peppade. i början kände vi nog oss alla lite som "bambi på hal is", men efter ett tag var vi alla igång. vi lekte "jagis" och lite andra lekar, samt spelade en massa hockey.

hade verkligen jättekul, men tyvärr blev det inte att vi stannade allt för länge då jag skulle iväg på middag senare på kvällen för att fira patrik som fyllde tjugoett. men vi lär förmodligen dra iväg och åka fler gånger skulle jag tro.. sen blir det nog även lite pulkaåkning till veckan, så vi överlever nog (: 

Testresultat

var iväg till vårdcentralen nu imorse för att läsa av tuberkulos-testet jag gjorde i måndags. som vi trodde såg allting bra ut och jag är helt frisk. good, good.

såå, nu gäller det bara att få tag på min gamla skolsköterska eller någon annan som vet vilka vaccinationer jag har fått och vilka datum de togs, sen är hälsodelen klar för min del. hejja!
 

Onsdag

dagens bästa: linus busringer till max och vill reservera ett bord.

förutom att skriva historier, spela påskvolley och fjanta oss framför telefonen är vi väldigt duktiga på att bygga små torn som ni ser på bilden nedan. dagisnivå? oh yes! men kul har vi (;  

"Mina största idoler - Majsodlarna i Mexico"

hej på er alla barn

de senaste två veckorna har jag spenderat mina dagar på lyft, som är ett program på af där man ska får hjälp att söka jobb/praktik, skriva cv, osv. kan väl dock säga att det inte är fullt så bra som det låter. alla i våran grupp blev klara med sitt cv efter typ andra dagen och sen dess har det väl mest bara varit en massa trams. menmen, det är bättre än att sitta hemma och inte göra något i alla fall.

som tur är är min grupp rätt så skön ändå.. innehåller både bra och konstigt folk, så det blir en hel del skratt (; sen brukar väl jag, linus och nadja (de två jag umgås mest med) mest sitta och skriva en massa galna historier. ni vet sånna där där man skriver en mening, viker papperet och låter nästa person skriva en ny osv. tills man har sig en fin liten berättelse.förmodligen en av våra mest klockrena berättelser hittills (;
 

Hälsokontroll

i fredags var jag äntligen iväg på min hälsokontroll inför usa. hade i förväg skrivit ut fyra papper som skulle fyllas i - två av mig och två av läkaren. frågorna och det man ska fylla i är ganska basic.. allergier, vaccinationer, sjukdomar, osv.

hos läkaren fick han intyga att allt man själv fyllt stämde sedan kollade han lite andra saker som blodtryck, lungor, öron, hals.. det hela gick väldigt fort. dock kunde de inte se alla vaccinationer jag tagit men sa att skolsköterskan jag hade i grundskolan säkert visste så jag ska ta och höra mig för med henne nu någon dag.

jag fick även boka en ny tid för att göra ett tuberkulos-test. så det har jag varit och gjort nu i morse. jag fick en liten spruta med någon vätska i som de sprutade in i underarmen. om jag ska vara ärlig så är jag inte så jätteförtjust i sprutor men det här kändes knappt, sved lite på slutet men det var inget problem.. sedan såg det ut som om jag hade fått ett jättestort myggbett. tydligen skulle det se ut så ett litet tag så det var väl bra då antar jag. nu har det dock gått ner sig och armen ser ut som vanligt igen. ska tillbaka om tre dagar igen så att de kan läsa av testet. återkommer om hur det går då. 

Julshow

i torsdagskväll var jag iväg med pappa och kollade på musik-esteternas julshow på hedbergska. som vanligt var alla jätteduktiga och bjöd på riktig julstämning. det är roligt nu när anna går andra året och man får se hennes klass vara med lite mer i showen än bara i körerna.lill-anton och några andra pojkar rockade loss i tomtekläder

på slutet kom alla klasserna ut och sjöng heliga natt, verkligen jättefint
 

Informationsmöte

förra veckan var jag iväg på ett au-pairmöte som skandinaviska institutet ordnat. personligen känner jag att jag redan hade rätt så stor koll på vad allt det här handlar om och vad som händer, men jag drog med mig mor och far så att de också kan få höra vad det är jag ska dra iväg på egentligen (;

vi fick möta upp en jättesöt tjej som heter klara som själv varit iväg som au-pair nu för något år sedan. hon pratade lite om hur hon haft det i usa och gick igenom lite lätt hur ansökningarna gick till, samt att vi fick ställa frågor om vi hade några. om man ville och var klar med sin ansökan fick man även göra sin intervju där om det fanns tid över. tyvärr kunde jag inte göra det då jag inte hade varit på hälsoundersökning än och fortfarande väntar på några papper. men förhoppningsvis är det inte lång tid kvar tills det blir min tur. 

bloglovin
KONTAKT:
deadbeat.fashion@hotmail.com


Bloggtoppen.se
bloglovin


RSS 2.0