27 februari

blev varken något födelsedagsfirande eller någon utgång idag. lidia har också gått och blivit sjuk den stackarn så det var bara att ställa in allt födelsedagsfirande. sen så har min feber även kommit tillbaka nu ikväll så jag kände att det var lika bra att stanna hemma ifall jag vill hinna bli frisk igen tills på måndag. hade sett fram emot att dra ut ikväll så det känns tråkigt.. var verkligen aslängsen sen sist. menmen, antar att det får bli någon annan dag.

annars ikväll, förutom att ligga nedbäddad i sängen, har jag ätit hemgjord pizza och sett på melodifestivalen. måste bara säga att jag tycker att melodifestivalen är ett skämt. sen att den bara blir sämre och sämre för varje år gör ju inte heller saken bättre. tyckte dock att de som gick vidare ikväll var helt okej. alltid när jag hör peter jöback sjunga eller prata föreställer jag mig en bild av aladdin och låtsas att det är han istället (för er som inte vet så är det jöback som gör den svenska rösten till aladdin.) det gör det hela så mycket roligare helt enkelt (; måste verkligen sätta mig och se aladdin nån dag.. den ligger väldigt högt upp på min lista över alla mina favoritdisneyfilmer. den är så himla skön! sen är det även roligt att se gamla disneyfilmer eftersom man nu uppfattar och förstår olika skämt och annat som man inte förstod när man var liten :P


varför gör det så jäkla ont? jag börjar bli less på det..
 

Klubbkväll

trots feber, halsont, hosta och allt annan skit blev det att jag drog iväg på make up stores klubbkväll som var igårkväll tillsammans med anna. jag kände mig som ett riktigt skabb, men ville verkligen gå, så det var bara försöka att ignorera det hela och istället försöka fokusera på vad som hände. de pratade om och gick igenom lite av nya kollektionen samt sminkade en av tjejerna som kom och förklarade lite hur man gjorde och så. efteråt var det lite mingel med dryck och "tilltugg". under kvällen var det även 20% rabatt på allting i butiken så många passade på att köpa med sig lite saker hem. jag fick med mig två nya sminkborstar, en ögonbrynsskugga, nya M-magazine, foundation och en ögonskugga. hade egentligen inte tänk köpa någon ögonskugga, men då pengarna för just denna skugga går oavkortat till hiv/aidsforskning så tänkte jag, why not? man får en jättefin skugga samtidigt som man gör en god gärning (:



 

Sjukling

i förra inlägget skrev jag att jag hoppades att mitt halsont skulle gå över under natten.. men så blev inte riktigt fallet. på morgonen när jag vaknade hade jag ännu ondare i halsen än kvällen före och lite senare började jag även hosta och snora en massa. riktigt mysigt. bestämde mig i alla fall för att dra iväg på praktiken och jobba. jag menar, det känns ju inte så himla bra att behöva stanna hemma redan efter tre dagar. redan efter en timme på dagiset sa carina att jag inte såg ut att må så himla bra och undrade om jag ville gå hem. jag sa att det var okej och att det säkert skulle gå över. jag hann dock inte längre än till lunch innan jag trodde att jag skulle dö. så det var bara att ta på sig jackan och promenera hemåt för att sedan krypa ned under täcket och stanna där.

blev hemma idag också, tyvärr. har legat i sängen hela dagen med hög feber och ont i kroppen, halsont och hosta och snorande om vart annat. kan det bli bättre? skulle väl vara om jag drar på mig magsjuka också som tydligen har gått på dagiset ett tag. pratade med carina imorse och hon sa att det var ganska vanligt att man som ny blev sjuk efter de första dagarna då man inte är van med alla "sjukdomar" och allt som barnen har hela tiden och att det tar ett litet tag innan bli "imun" mot det. får i alla fall lite mindre dåligt samvete av att jag stannar hemma efter att jag hört det.. men vill i alla fall inte vara sjuk.

börjar dock bli lite bättre nu ikväll, febern är nästan helt borta och detsamma gäller halsen. bara lite hosta och det kan jag leva med. men till imorgon vill jag vara frisk i alla fall! då fyller nämligen lidia år så det är tänkt att vi ska dit på dagen och gratta henne lite. sen senare på kvällen är det planerad utgång tillsammans med matilda och lite annat folk. så det vill vi inte missa.

vilket intressant inlägg det här blev känner jag.. men orka bry sig (;
 

Dag 3 avklarad

hej alla barn.

sitter här med en kopp varmt te för tillfället och har ont i halsen. buhu. jag hoppas att det går över under natten för jag känner verkligen inte för att bli sjuk just nu.

hur som helst, jag har nu äntligen satt igång med min praktik, vilket känns skönt. idag var det min tredje dag på dagiset och hittills har allting fungerat jättebra. jag jobbar på en avdelning för barn som är mellan 1-3 år och alla är verkligen hur söta som helst. de är ca 20 stycken, så det är inte ofta man får en lugn stund, men det känns ändå helt okej. har fått göra en massa roliga saker som att läsa en massa böcker, bygga pussel, leka, rita och måla. idag kom jag t.ex hem med massa gul målarfärg i håret. det gillar vi! (; blev dock inte att jag fick anna-lena som handläggare utan en annan som heter carina istället. men av vad jag har sett hittills så verkar hon jättebra, så det gör inte så himla mycket (:

Praktikplats fixad!

idag ringde de från dagiset jag var på intervju hos i tisdag och sa att jag kunde få praktisera hos dem. woho! börjar nu redan på måndag, vilket känns kul. ska bli skönt att ha något vettigt att göra under dagarna istället för att mest bara sitta hemma och tråka. ska komma dit till 07.30 (kommer aldrig orka kliva upp tills dess x)) och träffa min handledare, som förmodligen kommer vara anna-lena, vilket är ingen mindre än antons mamma. känns lite skönt att det förhoppningsvis kommer bli någon som man känner sedan tidigare och som också vet vem jag är, istället för att få någon helt okänd. 

anyway, längtar tills måndag. kommer bli askul (:

Tisdag

god kväll gott folk.

vad har alla för sig ikväll? äter semla och ser på OS kanske? det gör i alla fall jag.. äter semla alltså. OS skiter jag i. förutom att äta semla har jag tagit och varit lite kreativ ikväll. har både hunnit med att öva piano och ritat lite. duktigt, duktigt. jag är dock inte den bästa när det kommer till tålamod har jag märkt. vill vara bra och kunna allting på en gång, och när det inte går som jag vill blir jag bara frustrerad och känner för att kasta ut det jag håller på med genom fönstret. nej, det är inte alltid lätt.

nu imorse var jag iväg på praktikintervju på ett dagis här i närheten. det gick bra och de verkade jättepositiva. de skulle höra av sig om några dagar, så nu är det bara att hoppas. känner att jag måste komma igång med praktiken snart så att jag får ihop alla mina barntimmar om jag nu ska iväg till usa i sommar (:

nej, nu ska jag lägga mig i sängen och se på två nya avsnitt av oth, sedan är det sova som gäller. god natt.



 

5ifties

fick en inbjudan till make up stores klubbkväll för ett par dagar sedan. de ska gå igenom deras nya vårkollektion 5ifties som kommer ut i affärerna nu 1 mars. har aldrig varit på någon klubbkväll tidigare så det ska bli riktigt kul! har tittat lite på kollektionen och måste säga att jag gillar det jag läst och sett hittills.  


"Looken är en hyllning till den ultraglamourösa och feminina eran som växte fram under 50-talet, då kvinnans utseende förstärktes med små effektiva detaljer som tillsammans skapade en fulländad helhet. 5ifties är kvinnlig och har en strålande elegans. Basen är matt och perfekt utan skavanker. Brynen är noggrant målade i en vacker form. Ögonen har en nougatbrun globlinje och svarta fransar som förstärks med eyeliner. Ansiktets kindben lyfts fram med shading i bruna toner och läpparna målas starkt i klara färger."



 

Sound of madness

god kväll/natt på er allihopa.

ligger för tillfället i sängen och lyssnar på skönaste listan med massa blandade rocklåtar på spotify. mums på det säger jag bara. mm-m. tidigare idag tog jag bussen in till stan och mötte upp syster inne på hedbergska för att sedan gå en sväng på stan. en kompis till henne fyller år imorgon så jag skulle följa med och hjälpa till att leta efter någon present.. slutade dock med att jag mest gick omkring och kollade på kökssaker och fantiserade om hur jag vill att mitt framtida kök och hus ska se ut. tönt jag vet, haha, men det är kul! seriöst, ni ska se mig när vi får hem någon möbelkatalog eller liknande, jag blir typ galen och börjar planera som en tok. haha. hur som helst, hittade i alla fall några fina presenter till tjejen så sen var det lugnt med det. slutade även med ett par jeans och en ny skinnjacka för min egen del. det behövdes, eller ja, i alla fall jeansen..



 

Alice in wonderland


 

Inget vettigt

halloo.

jag är så himla mätt just nu! fixade i ordning två jättestora blåbärssmoothies till mig och mamma för en stund sedan, plus mackor på det. puh. det gjorde jag bra. sen att jag inte behöver äta på ett halvår framåt är en annan sak..

vad ska man ta och hitta på idag då? hm. är jättefint väder ute så jag ska nog ta och tvinga ut mig själv på en liten promenad tror jag. måste även ta och städa rummet mitt senare idag. man ser nästan inte golvet längre så det börjar nog bli dags nu tror jag varesig jag känner för det eller inte.  
 

Eftersom jag inte har något annat för mig

Vad har du för TV-kanaler?
En herrans massa..

Har du åkt moped någon gång?
Bra många gånger, ja.

Har du busringt någon gång?
Finns det någon som inte gjort det?

Har du fått felparkeringsböter?
Nej, men har varit med flera gånger då andra fått.

Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Nej och skulle heller inte göra det om jag så fick betalt!

Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Turkiet skulle jag tro.

Vilken är din favorit bland tecknade serier?
MUMIN LÄTT! ;D

Kan du alla orden i nationalsången?
Verkligen inte.

Badkar eller duschkabin?
Duschkabin.

Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Var någon basketfilm som jag inte minns vad den heter.

Chips eller popcorn?
Popcorn.

Vilken färg på läppstift använder du?
Använder inte läppstift, men om jag skulle så skulle det vara något neutralt/hudfärgat.. iaf inte rött.

Apelsin- eller äppeljuice?
Svår fråga, apelsin tror jag.

Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Tror det var med Anna på donken.

Favoritchoklad?
De där platta, runda som finns bland lösgodiset.. eller vit choklad.

När röstade du senast?
Minns inte..

När åt du en hemodlad tomat sist?
Oj, det var ett tag sen.. hemma hos Fia någon gång kanske?

Har du vunnit en prispokal någon gång?
Nix. Jag har bara vunnit en sak i hela mitt liv och det var en grytvante i 4:an.

Klarar du att tanka själv?
Det tror jag nog.

Har du beställt något från exempelvis TV-shop?
Nej, men ibland blir man lite sugen :P

Pepsi eller Coca Cola?
COCA COLA!

Vad var det senaste du handlade?
Lite saker från Tradera.

Har du kräkts offentligt?
Det har väl hänt.

Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Nja, kanske.

Har du ringt något betalnummer?
Betalnummer? Jag vet inte, kanske, beror vad som räknas som det.

Kan man vara vän med sitt ex?
Jadå, det tror jag.

När besökte du ett sjukhus senast?
Var ett tag sen tror jag.. var säkert skabbsjukhuset i Bulgarien när vi var på klassresa i Maj. 

Hade du mycket hår som liten bebis?
Ja hyffsat tror jag.

Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Har nog inget.

Vad har du i din väska?
iPod, plånbok, lipsyl, öronproppar, sångtexter, tuggummi och en massa tjafs som jag inte har någon koll på.

Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Nja, brukar kanske se på ett avsnitt av någon serie eller så.

Vad är du tacksam för idag?
Att jag precis hann med bussen hem från stan så att jag slapp vänta i ca 2 timmar på nästa.
 

Hassela

igår drog jag och lidia iväg till hassela för att åka lite slalom/snowboard. hade en jättemysig dag med fint väder, bra backar och inte så mycket folk. me like! fulast var när lidia lurade ut mig att åka i djupsnön i skogen. för hennes del med snowboarden var det väl inga större problem, men med skidor gick det inte lika bra. man sjönk ner så mycket så det inte gick att styra alls och det tog inte många sekunder innan jag gjorde störtdykningar ned i drivorna. så mycket snö det var! det var nästan så att jag inte kunde ta mig upp igen och jag blev liggandes där ett bra tag. fick typ gräva mig upp och när jag tillslut stod på två ben nådde snön mig nästan till höften. sjukt mycket! haha. kul var det i alla fall.



skönt med lite folk i backarna

 

Ensam hemma

kanske på tiden för en liten uppdatering, eller vad säger ni?

hur som helst.. anna och jag har varit ensam hemma större delen av veckan då mor och far har varit uppe i umeå. vi har mest tagit det lugnt här hemma, haft filmkvällar och ätit massa gott som pizza och hallonpaj. mums! tog också och skottade undan all himla snö ute på parkeringen. den tog seriös aldrig slut! vet inte hur länge vi höll på innan allt var borta.. sen känner man sig sådär lagomt nöjd när man vaknar upp dagen efter och ser att det vräker ned snö utanför fönstret.



paaaj, hur gott som helst ju!

ville inte vara med på kort...
 
bloglovin




KONTAKT:
[email protected]


Bloggtoppen.se
bloglovin


RSS 2.0