Olika syn på länder

sitter tillsammans med några av barnen och pratar om vilka länder vi varit i/ska till.

Flicka 1: Jag ska åka till Legoland i sommar.
Jag: Jaha, vad kul! Fast Legoland är ju egentligen inte ett riktigt land.. det ligger i Danmark.
Flicka 1 (ser på mig som om hon tycker jag är en idiot): Nej, inte Danmark, L-E-G-O-L-A-N-D . . .

Flicka 2: Jag har varit i Mallorca, Gävle och Mumindalen.
Flicka 3: Jag har varit i Skara Sommarland och ska kanske till Tomteland i sommar.


det tog ett tag innan de förstod att bara för att ett ord slutar på "-land" så behöver det inte betyda att det är ett land. allt är inte lätt då man bara är 6 år (;
 

Tisdag

ja, så var det åter igen dags för en liten uppdatering..

som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag alltså fått praktik på runsviks förskola som ligger här i närheten. började nu i onsdags och hittills trivs jag jättebra! (kanske lite för bra om man frågar anna (; ) barnen är verkligen hur söta och snälla som helst. det har hänt en massa kul sen jag började, men jag kan såklart inte skriva om allt.. har i alla fall spelat en massa spel, lekt jagis och andra lekar, blivit raggad på av en 8-åring, hållt på med pokémonkort, klättrat i träd och gungat.

förutom praktiken har det inte hänt allt för jättemycket. blev så klart sjuk efter första dagarna nere på förskolan, så jag har legat förskyld i sängen med feber och skit hela helgen. kändes ju kul.. förhoppningsvis är det över nu så att det inte blir som när jag jobbade på ängom och fick allt skit på en gång och jag var hemma och sjuk i typ två veckor.
 

Kvällspromenad

tog en promenad efter att jag kom hem från stan nu ikväll. till skillnad mot igår så var det jättefint väder ute. soligt och varmt, det gillar vi!



 

Praktik

hej alla barn!

idag vaknade jag av att mobilen ringde. trodde först att det var väckarklockan som lät, men inte. de ringde hur som helst från runsviks förskola och talade om att jag hade fått praktik där. yey! börjar redan nu på onsdag så jag fick springa ner lite snabbt till skolan med lite papper som AF vill att man ska fylla i och skicka in innan man börjar. men nu är i alla fall det gjort, nu behöver jag bara snabbt springa in med dem då jag är i stan imorgon.

men nu ska jag in till stan och repa lite snabbt med kören.. ska ha en liten konsert på en konferens tidigt imorgon  som vi måste gå igenom lite saker inför.
 

Sunny Beach - 1 år sedan

idag är det ett år sedan vi drog iväg på klassresa till sunny beach i bulgarien. har suttit och kollat igenom alla kort och videor och tänkt tillbaka. vilken jäkla vecka vi hade där nere! sol och bad, vollybollspelande, partyy och en massa trevliga människor. det gillar vi! (;


 

Regnig promenad

kom precis in från en promenad tillsammans med syster. var jätteskönt, om man bortser från att det börjde tokregna efter halva vägen.



 

First step

yes, idag tog jag alltså första steget i förberedelserna inför mitt år som au pair i usa. skickade in min preliminäransökan nu ikväll. det känns verkligen jättekul att komma igång, men samtidigt är jag skiträdd. vad är det jag ger mig in på egentligen?!
 

Chokladglass och filmtittade

ikväll har jag tjockat i mig massa chokladglass med strössel, chokladsås och bananer. mums! har även sett på världshistoriens kanske sämsta film någonsin - nämligen brüno.



 

AF

tjo!

idag har det inte direkt hänt något jättespännande.. var iväg till arbetsförmedlingen nu imorse för gruppuppföljning eller vad det nu hette. gick ganska snabbt så det hann inte bli allt för tråkigt som tur var. hade möte med en handledare och gick igenom lite saker inför närmaste framtiden.. vi kom fram till att det bästa för min del just nu egentligen bara var att fortsätta på som jag redan gjort. alltså fixa klart min praktik och fortsätta söka jobb inför sommaren. så nu vet ni det.. var ju intressant.

hur som helst, nu ska jag försöka sova. god natt.
 

Vårdcentralen

god kväll allihopa!

idag har jag varit och hälsat på en snabbis på vårdcentralen. har haft ont i magen fram och tillbaka i ca ½ års tid utan att riktigt veta varför. fick träffa en läkare idag men inte heller han visste vad det kunde vara för fel (som vanligt då när något är fel på mig.) har i alla fall tagit en massa blodprov och allergitester nu, så vi får se om kanske de visar något..
 

Trött tjej

gissa vem som ligger och sover sött i sin säng?
ja inte jag i alla fall, det är ett som är säkert..

jag börjar bli jäkligt less på det här nu. jag har inte somnat innan kl 05.00 på 5-6 veckor. gissa om jag börjar känna mig trött? visst, jag har haft sömnproblem i flera år och är ganska van, men det betyder inte att det blir mindre jobbigt för det. minns förra året då jag sov ca 2 timmar/natt under några veckors tid. var mer eller mindre död under den tiden. som tur är har jag ingen skola som jag behöver bekymra mig om nu som jag hade då, men jag känner ändå att jag måste ordna till det här nu snart. har alltid varit emot sömntabletter, men börjar överväga lite om det kanske är värd att testa dem ändå då jag provat allt annat utan något resultat. hm, vi får se.. orkar iaf inte med det här längre.
 

Snabbt om helgen

dålig uppdatering nu igen..


i lördags gick jag och emilia på bio och såg filmen shutter island med leonardo dicaprio i huvudrollen. bra film om ni frågar mig, trodde dock att den skulle vara lite läskigare. efter bion drog vi ner på stan och satte oss inne på all star med varsin cider och hade det trevligt.

dagen efter, alltså söndag, spenderades till största delen på kulturmagasinet för min del. hade rep och vårkonsert tillsammans med kören. detta har varit mitt sista år i kören och det här var våran sista riktiga konsert så det kändes lite sorgligt. man har ju ändå varit med i ca 6-7 år, så visst känns det lite konstigt att det nu är slut.
 

Nattligt pyssel

detta har jag sysslat med i natt. dock långt ifrån klart, som ni ser..



 

Simba

vila i frid älskade lilla skrutt :'( <3


21 mars 2010 - 1 maj 2010


 

Myskväll med flickorna Engström

på lördagkväll kom sanja och fia hit för att ha myskväll tillsammans med mig och anna. var jättelängesen vi hittade på något tillsammans (om man bortser från då jag och fia var på mus-klubbkväll här om dagen) så det var kul. vi åt tacos, tjockade i oss en massa godis/muffins/cheesecake och såg på filmerna new moon, jennifer's body och up.



 

Valborg

har varit mycket i helgen så har inte haft tid att uppdatera förrän nu.. 


i år skippade jag både majbrasa och korvgrillning här hemma och tog istället och drog in till stan för att fira valborg. mötte upp emilia, anna och madde (efter en bussresa med ett gäng överberusade småpojkar som jag bara ville vrida nacken av) och åkte till ljustahooden där det vankades förfest hemma hos matilda tillsammans med lite annat trevligt folk. lekte lite och hade det skoj.

lite senare på kvällen var det utgång som gällde och de flesta av oss drog vidare till oscar. dansade en massa och hade det kul. träffade även på felix herngren och pratade lite med han. trevligt, trevligt.



emilia och anna

amanda, sara, TP, matilda och jag

madde och emelie

sara och matilda

jag och matilda
 
bloglovin




KONTAKT:
[email protected]


Bloggtoppen.se
bloglovin


RSS 2.0