Hotel Rwanda

kom hem från filmkvällen hos tobbe för en stund sen. förutom emilia och tobbe var även andreas och kristoffer där. vi tittade på filmen hotel rwanda och käkade chips.

nu ska jag sätta mig och kolla på lite serier, sedan blir det sova.

Överreagera

Ska man skratta eller gråta?

I väntan på middag

Zzz...

jag håller nästan på att somna här där jag sitter. får ta och kliva upp ur sängen och springa ett varv runt huset så att jag vaknar upp lite.

om sådär en och halv timme ska jag börja bege mig mot bussen in till stan. ska träffa upp emilia och sedan traska iväg hem till tobbe på filmkväll. känns sådär lagomt. är egentligen lyset ikväll också, men vi skippar nog det tror jag. ska ändå ut imorgon men tobbe och en massa folk så jag tror att vi klarar oss.

nej, nu ska jag springa ut till köket och se om det är någon middag på g.
jag är hungrig! :o

Ta mig till värmen, bort från snö och kyla

som jag längtar till bulgarieresan med klassen!

blev bulgarien istället för tunisien, dock efter många om och men, men nu är det klar! vi kommer ha så sjukt roligt där nere. ska bo på ett 3+ hotell i sunny beach ca 400 m till stranden och hyffsat nära centrum. låter finfint det. var nere i nessebar som är en grannstad (eller vad man nu ska kalla det) till sunny beach för ett par år sen med familjen. ska bli kul att se hur mycket som har förändrats på dessa år. tror dock att jag föredrar nessebar framför sunny beach eftersom det inte är lika uppbyggt på turismen som sunny beach är. men de ligger ju så pass nära varandra (ca 5 km) så om man vill besöka andra staden för kanske en dag så är det ju inga problem. lite synd är det dock att inte hela klassen följer med. hade varit kul. men vi ska nog klara oss ändå ska ni se (:



 

Vårshow

jag känner mig så otroligt less på vissa personer i klassen just nu, och jag är nog inte ensam om att känna så. tänkter inte gå in något mer på ämnet, men less är ordet.


idag fick vi i klassen gå och kolla på hedbergas vårshow. den var bra. kanske inte lika bra som förra året, men fortfarande bra. palle som var med var också jätteduktigt, som vanligt (: känner verkligen att jag har valt fel linje när jag sitter där i publiken och kollar på alla som uppträder. nej, istället valde jag att gå äckelnatur.. hmp. menmen, det är alltid bra att ha en bra grund i botten.. men jag klarar mig. som det ser ut nu så kommer jag förmodligen jobba ett år efter studenten och därefter söka in till kulturama som ligger i stockholm och är en av nordens bästa musikskolor. ett minus är dock att det kostar 36 900 kr/termin och utbildningen är på två år, så det kommer inte bli billigt.. sen tillkommer även kostnader för mat/boende och ev. fortsatta studier. jag kommer förmodligen ha studieskulder tills jag blir hundra år, men det ska nog ordna sig på något vis (:

Dear God

äntligen finns hela videon dear god med avenged sevenfold ute.

Kissemissar

småtussarna börjar bli riktigt stora nu. satt och myste med dem i hagen i morse. de är så söta så att man kan dö :')




Lördagmorgon

god morgon allihopa (: eller ja, morgon och morgon..

igår kväll var det filmkväll hemma hos tobbe som gällde. såg först på någon mexikansk film som var bra men lite knepig och sedan någon som gick på 3:an. satt och pratade en massa och hade det mysigt (:


nu idag tänker jag vara duktigt och göra klart en massa läxor som vi har att göra:

  • svenska talmanus
  • svenska uppgift - 3 önskningar
  • biologi b - läsuppgift
  • plugga igen fysiken jag missade när jag var sjuk
  • psykologi - uppgifter + läsa

Jag fann vad jag sökte

hittade ett halvt paket choklad cookies uppe i ett av skåpen. Mmm, Mmm.
så nu är jag tjock och glad (:

sitter och träna på en låt just nu. egentligen är den hur lätt som helst, men ändå vill den inte fastna. ska träffa killarna imorgon och spela lite så det är bra om jag kan den utantill. blev förövrigt nästan klar med min låt idag som jag jobbat på. fixade andra versen och lite mer. får se om jag ska spela upp den för pojkarna imorgon eller om jag ska jobba lite mer på den innan. börjar bli ganska nöjd med den nu i alla fall (:

Måndagkväll

så var det kväll. jag är helt proppmätt av allt fika och tårta. men gott var det! (:
fia, sanja och stina kom och hälsade på ikväll. lekte med kattungarna, fikade och spelade alias. jag, anna och stina utklassade fia och sanja totalt. jag och anna börjar bli ganska bra på det här nu. heh.

sitter och skriver lite med emilia på msn. vi är sugna på kakoooor! :O
nu ska jag springa ut till köket och leta lite i skåpen och hoppas på att jag har tur.

Ettårs jubileum

idag firar jag och bloggen ett år tillsammans. inte illa, inte illa.


hur som helst.. idag är vi lediga från skolan. skulle egentligen ha svenskalektion mellan 13.30-15.00, men eftersom våran lärare blev tvungen att stanna hemma med sjukt barn så blev lektionen inställd. inget jag klagar på direkt (: så nu har jag varit duktig och jobbat på lite här hemma. har bland annat bakat en tårta till ikväll. den ser ut som ett bombnedslag, men den är säkert god ändå.

Grattis Anna

idag fyller syster min hela sexton år. tänk så fort tiden går. för mig kommer du alltid vara elva (; hur som helst, detta ska i alla fall firas med tårta och paket tillsammans med familj och vänner ikväll.

hoppas du får en jättebra födelsedag din lilla gnu (:


Pretty Odd

fick en liten present av pappa idag när de kom hem från stan. nämligen nya skivan med panic! at the disco - pretty odd. tacktack. har redan några av låtarna i liveversion på skivan ..live in chicago som jag fick i julklapp, men har inte hört vanliga versonerna än. så nu blir det till att lyssna på dem. tror säkert att de är lika bra (:


Tunisien nästa?

sitter och kollar på olika förslag till klassresan. ett av förslagen är att åka till tunisien, något jag verkligen skulle kunna tänka mig. stränderna sägs vara bland de bästa i medelhavet, med fin vit sand och kristallklart vatten och temperaturen lär ligga runt 25-29 grader vid den tiden vi funderar på att åka. hur skönt låter inte det?

en sak jag dock oroar mig över är maten. tydligen äts det mycket skaldjur, fisk(tonfisk) och kyckling där nere, vilket jag är allergisk mot. sen så är jag väldigt kräsen när det gäller mat överhuvudtaget. men jag antar att det nog skulle gå ändå på ett eller annat sätt. men inget är bestämt än som sagt.


090117

idag är det lördag. blev ingen skola alls för min del i veckan. har bara legat illamående och halvdöd i sängen utan att veta om det är dag eller natt. när jag väl var vaken låg jag bara och läste fjärde boken från twilight - breaking dawn (som förövrigt var jättebra och som nu är utläst), har inte haft ork för annat. men hur som helst.. börjar känna mig lite bättre nu igen i alla fall.

hela familjen är på stan just nu och letar efter födelsedagspresenter till anna som fyller sexton på måndag. har redan min present till henne fixad så jag kan ta det lugnt. igår fick jag i alla fall hem mina födelsedagspresenter som jag beställde från cdon.com men som var försenade. två skivor och tre böcker låg det i det lilla paketet, så nu är jag glad.

Hemma från skolan

blev hemma från skolan idag i alla fall. har bara blivit sämre och sämre under dagen, så det lär nog inte bli någon skola imorgon heller. har bara tagit det lugnt idag. sovit en massa, läst ut femte delen av twilight, tittat på fight club och the city på datorn och försökt få i mig lite mat utan att känna att jag ska spy upp den efter några sekunder.

även om det inte blir någon skola för mig imorgon blir det till att kliva upp tidigt. har nämligen tandläkartid klockan 08.15. har tydligen fått några smågropar i tänderna som ska lagas så att det inte blir några hål. usch, jag vill inte. tandläkarna här i matfors är farliga. minns den gången jag fick dra två tänder utan bedövning. inget trevligt minne vill jag lova.

nu tänker jag i alla fall kolla på något avsnitt av jem, sedan blir det sova.

Nattblogg

sitter nu här, vaken, och klockan börjar närma sig halv fyra. jag mår jätteilla och kan inte sova. mådde illa redan förut ikväll men trodde det skulle gå över, men icke. får hoppas att jag mår bättre om någon timme då det är dags att kliva upp och göra sig iordning för skolan. vi får se hur det blir.

 

Tysklandsfrämmande

gissa vem som sitter här och är sådär lagomt överlycklig? jo jag! :D
har fått reda på att christian, isabell, amelie och yannic (några av våra släktingar från tyskland) kommer och hälsar på oss på sportlovet. kommer förmodligen dra upp till fjällen och vara där några dagar med. var säkert tre år sen vi träffades sist. amelie har säkert bliv jättestor vid det här laget och yannic är nog bara runt ett år så honom har vi inte hunnit träffa än, så det ska bli jättekul när de kommer. som jag längtar!

idag har vi varit ledig från skola på grund av öppet hus. jag har mest tagit det lugnt. har fått tag på femte boken från twilight serien som läckt ut och ligger och läser den nu. den handlar om edward och hur han upplever hela historian med bella och allting. än så länge verkar den bra. längtar verkligen tills fjärde boken Så länge vi båda andas kommer ut. tror den ska komma i mars nån gång.. antar att jag får nöja mig med att läsa femte delen så länge.


18års middag

i lördagskväll var jag och nvflickorna hemma hos elin som fyller 18 år idag. (grattis!) det bjöds på middag i form av tacos och därefter jättegod tårta. sedan var det paket öppning, buzzspelande och singstar som gällde innan vi kurade ihop oss famför tvn och såg på film. riktigt mysig kväll.




Partyparty

så var man nitton, woho.

fredagkväll vart typ hur lyckad som helst! var längesen jag hade såhär jäkla kul (:
började hemma hos mig tillsammans med tjejerna. åt middag, öppnade paket, åt tårta osv. riktigt mysigt. lite senare kom några av killarna från klassen och joinade oss. partade på en stund och begav oss sedan in till stan och spenderade kvällen inne på bk. träffade massa trevligt folk (dock med vissa undantag) och dansade natten lång på det lilla dansgolvet. senare när de flesta hade dragit hem träffade vi på ett gäng killar i tjugofemårsåldern som bjöd med oss på efterfest hemma hos en av dem. lägenheten vi var i var verkligen jättesnygg, hade man lätt kunnat tänka sig att bo. väl där bjöds det i alla fall på rödvin, te och till min stora förtjusning, nyponsoppa. killarna var jättetrevliga och vi hade det hur mysigt som helst. tittade på film, lekte och pratade. får se om vi kanske träffar på dem nästa helg eller nån dag. sen bjöd de även med oss till laserhallen och på fest sista januari då en av deras kompisar skulle komma upp från skåne och hälsa på. trevligt, trevligt. iaf, runt halvfem tiden sa vi hejdå och pappa kom och hämtade oss. palle och linnéa åkte hem medan emilia stannade kvar och sov över. satt uppe och pratade och åt tårta och kom nog inte i säng förrän vid sextiden tror jag, men mysigt var det. bra kväll.


här kommer några bilder från kvällen.





Så var det dags igen

ja, så var alltså skolan igång igen. hade mer än gärna haft en vecka extra lov, men vad ska man göra. kunde i alla fall äntligen lämna in datorn så nu är den fixad och förhoppningsvis blir det lite mer uppdaterat här.

anyway. dubbel fysiktimme imorse.. jag och emilia kände oss sådär lagomt ointresserade. vi måste skärpa till oss på fysiken i år har vi bestämt. äkta pluggisar ska vi bli. yesyes. hur som helst. efter skolan drog vi till wayne´s och satte oss och pratade nån timme och tog sedan en snabb sväng på stan. mys.

btw. imorgon blir jenny en stor flicka. hela nitton år fyller jag. inte illa. på fredag blir det fest med mina nvflickor och lite annat folk. kommer bli nice (:

Bakning

sitter här och väntar på att mina kladdmuffins ska bli klar någon gång, det luktar mums i hela köket. M M M.

Måndag

idag har jag gått på stan och kikat lite tillsammans med anna. hittade lite kläder som jag ska få i födelsedagspresent. bara tre dagar kvar nu, woho (: har haft jättesvårt att komma på något att önska mig i år, mamma och pappa har tjatat en massa på vad jag önskar mig eftersom de inte vet vad de ska hitta på. haha. har beställt lite grejer från cdon.com som de ska få ge mig så det ordnar sig nog (; träffade även jocke några gånger på stan och fick hjälpa till som smakråd lite snabbt angående en tröja. efter det sprang jag och anna åter igen några varv på stan innan vi drog hem.

nu ikväll fick jag och anna en finfin present av mor och far. nämligen en ny gitarr! en stålsträngad, akustisk med förstärkaruttag. gissa vem som blev glad! :D har suttit och plinkat på den hela kvällen. håller på och jobbar lite med en ny låt och har försökt spela lite till den. det låter faktiskt bra om jag ska vara ärlig x) får se om det blir något att jobba med tillsammans med killarna när vi börjar repa igen. it's gonna be fun. har lite text kvar som ska fixas, men annars så.

Biobesök nr 2

igår var det bio tillsammans med emilia, emma och matilda. såg australia, med hugh jackman och nicole kidman. filmen var bra, men jag vet inte riktigt om det var något för mig. efter bion drog vi vidare till bk. var dock ganska folktomt så vi stannade inte där någon längre stund utan tog ett bussen hem igen istället.

2009

jaa, så var det år 2009. tänk så fort tiden går. känns som om förra nyår bara var för ett litet tag sedan. men det är väl så det är. tiden går fortare ju äldre man blir. usch, jag vill nog inte bli mycket äldre.

så vad hade ni för er på nyår? hoppas i alla fall att ni hade det trevligt (:
själv spenderades kvällen tillsammans med familjen hemma hos fia och hennes familj. åt god middag, spelade spel, tittade på fyrverkerier och såg på film. allt var sådär lagomt mysigt.

hade tyvärr inte med mig någon kamera så det blev inga bilder från kvällen.
men gott nytt år på er alltihopa! (:

bloglovin




KONTAKT:
[email protected]


Bloggtoppen.se
bloglovin


RSS 2.0