NV-dag

jag trodde jag skulle klara mig från att bränna mig, men inte. halsen och armarna är röda och svider som jag vet inte vad. att jag aldrig lär mig.

hade nv-dag i går vilket innebar basket, vollyboll och ultimatetuneringar mellan de olika arbetslagen. blev vollyboll för min del. vi vann två av fyra matcher, tredje matchen var nästan pinsamt dålig. haha. vi kom sist av de tre arbetslagen. men trots allt så var det en jätteskön dag. var både soligt (därav solbrännan på armar och hals) och varmt, och massor av trevligt folk förstås (; efteråt när allt var klart drog jag och några av tjejerna in till birsta för att leta reda på lite födelsedags presenter till linn. tog mycket längre tid än vi hade beräknat, men tillslut hittade vi det vi ville ha.


   
   

When I'm with you, there's nothing I wouldn't do

klockan är snart 22.20 och det är fortfarande varmt och ljust ute. hur skönt är inte det? :D

idag fyller fia 17 år (grattis!) så jag har varit hemma hos henne ikväll och ätit en massa tårta och haft paketöppning. av mig fick hon lite grejer från the body shop som hon gillar. hon hade även fått en parfym därifrån som luktade hur gott som helst. satt och luktade på den hela kvällen. haha. aja, trevligt var det i alla fall (:

var lunchkonsert på skolan idag, alla var verkligen jätteduktiga! jag spelade och sjöng låten "behind blue eyes", tillsammans med matilda, jenny och hamad som också spelade gitarr. gick väl ganska bra. tappade bort mig lite på gitarren samtidigt som jag sjöng, men det var inte något större problem. känns lite tråkigt att musiken typ är slut nu.. har lätt varit en av de bättre lektionerna det här året. ingen ensemble kommer det bli heller nästa år. jag kommer sakna all musik. aja, som tur är har man ju en massa andra saker på sidan om skolan som man kan pyssla med istället (: på musiken idag spelade vi i alla fall en ny låt (lips of an angel av hinder). eller, de andra hade väl kört den nån gång innan, men det var första gången jag var med och sjöng på den. det gick bra och låten var jättefin. mintan hade följt med ner för att kolla på och hon sa också att det lät bra. tror nog att vi ska köra den på skolavslutningen, skulle vara kul. som det ser ut nu kommer jag nog vara med på tre olika låtar, ev. fyra. skoj.

En oväntad present

hittade en konstig sak idag när jag hämtade posten. där fanns nämligen ett sött litet kuvert med en regnbåge på och mitt namn skrivet med orangeglittrigt bläck. inne i kuveret låg det två hundralappar, and that's it. ingen information om vem brevet kommer ifrån eller något annat. även anna fick ett brev med sitt namn på som också innehöll pengar. jag menar, vem skulle vilja ge oss tvåhundra kronor var bara sådär? vad jag vet har vi inte gjort något speciellt.. inga födelsedagar, namnsdagar eller något annat heller för den delen. knepigt.

Look shocked and move slowly towards the cake

var tydligen någon mc-dag eller något i lördags, för hela torget var nämligen fullt av motorcyklar och människor. som jag skrev för ett tag sen hade jag blivit tillfrågad av isabella om jag ville sjunga på torget då, vilket jag också ville. så klockan två på lördag förmiddag var det dags för mig att ta plats uppe på scenen på torget. sjöng nobody's wife. var appsolut inte mitt bästa framträdande, men det gick väl ganska hyfsat ändå antar jag. fick massa bra kritik efteråt så alltför hemskt kan det ju inte ha låtit (; conny (lärare på ensemblen) kom fram efteråt och frågade om jag ville sjunga samma låt på skolavslutningen. skulle nog vara kul, vi får se hur det blir. även stort tack till gina, nada, jasmine, jocke och filip som kom och kollade (:

efteråt blev det stan tillsammans med jocke, filip och syster. drog till musikbörsen och stannade där ett tag, sedan blev det glass på donken och stan en liten stund. efter att killarna dragit hem stack jag och anna iväg och fixade morsdags present och tog sedan bussen åter hem till matforsbushen. var egentligen meningen att vi skulle ha ätit något på stan, men det var så jäkla mycket folk överallt så vi bestämde oss för att ta moppen in till matfors och köpa pizza där istället. senare på kvällen kom emilia förbi och vi kollade på eurovision song contest.

nu idag har jag inte gjort speciellt mycket. tog lång sovmorgon, sedan blev det lek med anna och morsdagsfirande. nu blir det väl sova snart skulle jag tro, kanske att man läser igenom lite saker till engelska provet.. aja, sov gott folket.

btw, här kommer en liten bild på emilias nya crush (;
(han som sjöng israels bidrag i esc)

26 hour day

bäst musik just nu är jay brannan med sina underbara texter och melodier. inte alls lik den musik jag i vanliga fall brukar lyssna på, men oj så bra mannen är. tack anna för tipset!

Eurovision Song Contest

så var det över. årets vinnare blev Dima Bilan från ryssland med låten Believe. var väl inte storfavoriten, men helt klart en okej låt. anna blev i alla fall glad. jag och emilia satt i soffan med tidningen i knät och satte betyg på alla framträdanden. de flesta fick väl en 2-3:a. spaniens bidrag var ensam med att få en 5:a, som då stod för klockren (;

som vanligt hade sverige för höga tankar om sig själv och slutade till sist på 18:e plats med 47 poäng. tycker ändå att charlotte gjorde en bra insats. synd att det gick som det gick bara. min 12 poängare går i alla fall till björn gustafson. kan dock tänka mig att resten av europa satt och såg ut som frågetecken.


I'm bleeding but I'm fine

 var på stan med mamma idag och letade efter en ny vår/sommarjacka till mig. efter mycket om och men hittade vi i alla fall tillslut en jag tyckte om. blev en brun skinnjacka från carlings. tacktack. mamma envisades även med att köpa en svart klänning med blommor på och ett nytt skärp att ha i midjan till mig medan vi ändå höll på att prova en massa saker. var ganska sött, men är ändå lite osäker på om jag ska behålla det eller inte. känns inte som om jag kommer använda det sådär jätteofta. så då är det bättre att lämna tillbaka det och se om jag kan hitta någon ny klänning eller något annat att ha istället. vi får se.

gick förbi pressbyrån på vägen hem idag och köpte mig en Ben&Jerry Wich glass som anna har talat så gott om. hon verkade vara helt besatt av glassen där ett tag. tyvärr levde denna välomtalade glass inte alls upp till mina förväntningar, blev rent ut sagt riktigt besviken. ur den blåa förpackningen tog jag ut en rund liten glass som såg allt annat än apptitlig ut. glassen bestod av två sånna där cookies kakor och någon konstig klass med små chokladbitar i. låter kanske gott, men det var det inte. fick kämpa för att trycka i mig sista halvan. visst, folk har ju olika smak och så, men några 26 kronor är den då appsolut inte värd. om det ska vara Ben&Jerry ska det vara på burk och smaken phish food. Mmm Mmm.

Du får mig att må bättre

det handlar bara om småsaker, men de betyder så sjukt mycket. tack.

Note to myself

 Att göra:

  • Kemiprov
  • Matteproblemlösning
  • Japanuppsats
  • Projektrapport
  • Sjunga på torget
  • Gramatikprov i engelska
  • Svenskatal + ev. uppgifter
  • Biologiredovisning
  • Fixa sommarjobb
  • Byta ind. val
  • Träna låtar
  • Ev. biologiuppsats

Jag vill ta paus

jag orkar verkligen inte
jag vet inte vad jag ska ta mig till

JAG ORKAR INTE

det ska inte vara såhär svårt
det ska inte göra såhär ont

vill bara slappna av ett tag och göra vad jag vill
känna att jag kan andas på riktigt
just nu gör det bara ont

Miljöbyte, ja tack

jag skulle verkligen behöva komma bort från allting nu ett tag, bara för ett par dagar. känner mig så otroligt less på allting och har ingen ork alls. sätt mig på första bästa plan ner till tyskland och släkten. eller till något annat land.. just nu skulle vad som helst duga. vad som helst förutom sundsvall, sverige och allt vad där innebär.


   
    

Helgen

helgen spenderades tillsammans med emilia. vi var ute och cyklade i ca två timmar (vilket resulterade i att vi varken kunde gå eller sitta riktigt på ett bra tag). stannade lite då och då för att kolla på en massa kor, hästar och får. (ja, vi bor ute i bushen.) emilia höll nästan på att bli mosad av en häst som verkade lida av adhd eller något liknande. jag vågade knappt gå i närheten av den. jag och hästar är ingen bra kombination. väl tillbaka hemma hos emilia igen blev det våfflor, film och kladdkaka. gick och la oss rätt så tidigt eftersom vi båda höll på att somna i soffan. följande morgon blev det frukost på alltan, film och sedan hemresa för min del. blev lite överaskad att jag klarade av att cykla hela vägen hem igen efter gårdagens cykeltur. blev väl sammanlagt ca 2,5 mils cyklande under helgen. bra jobbat jenny.

Banankaka

kom hem från skolan för ett litet tag sen. haft projektredovisning hela dagen, gick väl hyffsat.
nu ska jag var duktig och baka lite, sedan blir det eventuellt lite kemiplugg.


kryddburken0000144.jpg


Det här behöver du :
2 stora övermogna bananer
50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel


GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 - 50 min 175 grader.

you won me over in no time at all

mina ben är allt annat än vackra just nu. de är nämligen fulla av blåmärken, som jag inte har en aning om var de kommer ifrån. helt klart konstigt. haha. aja, nu vet ni det i alla fall.

kan förövrigt medela att jag blev hemma från skolan idag. vaknade med migrän eller något likande, trevligt var det i alla fall inte. klev upp, pressade med ansträngning i mig en macka och skickade sedan iväg ett mail till min grupp, grupp 9, för att medela att jag var sjuk, sedan blev det åter sängen. tror inte jag klev upp förrän vid fyra tiden, var inte förrän då jag  började känna mig någolunda mänsklig igen. fick dock inte i mig någon mat förrän efter sex. kan lungt påstå att jag var ganska hungrig vid det laget. men nu är det bättre i alla fall, och det är ju bra det.

imorgon är det nationella i engelska. det hejar vi för! eller så kanske inte.
nej, det ska gå bra har jag bestämt. so wish me good luck.

jag känner mig så förvirrad just nu. DU gör mig förvirrad.

Eight Days A Week

sitter här med en varm kopp choklad i handen. Mmm Mmm.
ska dra till bussen om en timme för att åka till kulturskolan och sjunga. det här är sista gången innan konserten på måndag. känner mig smått stressad med tanke på att jag har varit borta flera gånger och inte kan sångerna vid det här laget. som tur är det några gamla låtar vi ska sjunga, så dem kan jag ju hyffsat i alla fall, men annars är det nog inge vidare.

på tal om kulturskolan måste jag se till att ändra mitt ind. val för nästa år så snart som möjligt.

UPPDATERING

så var man hemma igen. har suttit lite vid datorn och knarkat miyavi för fullt. sitter och läser lite om studieresan till japan just nu. jag vill verkligen komma med, skulle vara så sjukt kul! får se om jag tar och skriver uppsatsen och fixar allt annat imorgon om jag har tid (: så om man har lite tur blir det kanske japan till hösten. happyface.

Sommarkänsla på ingång

märkte idag att jag har råkat bita sönder en tand. vet inte hur det har gått till, men det saknas i alla fall en liten flisa på nedre tandraden. känns dock inte så mycket.. ilar bara lite när man dricker eller så. pappa säger ändå att vi ska åka till tandläkaren och kolla upp det. jag vill inte. tandläkarna här i matfors är farliga. kommer ihåg i 6:an när jag fick dra två tänder utan bedövning.. inget trevligt minne kan jag lova.

har förövrigt haft en ganska skön helg. i fredags var det bio tillsammans med gina, nada, emilia och jocke. kollade på 21. var bra, så den kan jag verkligen rekommendera (: på lördag blev det birsta tillsammans med pappa. skulle iväg och leta reda på en ny vårjacka. hittade dock ingen jag tyckte om så istället blev det ett linne, kofta, klänning och ett par jeansshorts. tacktack.

idag har väl inte gjort allt för mycket. har läst lite, kollat på reprisen av dhw och städat rummet. bara tagit det lugnt. men det är väl det söndagar är till för. heh. fick en känsla igår av att vi hade lov, så hela den här helgen har varit jätteskön. vet inte vart känslan kom ifrån, men kändes ganska bra ändå. blev nästan lite chockad nu ikäll när jag insåg att det faktiskt var skola imorgon. haha. ska ha projketvecka den här veckan. ska jobba om friktionsfria tåg och känner mig väl inte allt för pepp inför det hela. men det är bara att jobba på.. snart är det lov och sommar på riktigt.

Sonnet 18

" Shall I compare thee to a summer's day?

Thou art more lovely and more temperate. "



nu har jag tokpluggat en massa om Shakespeare till engelskaprovet imorgon.
jag tror att jag kan det något hyffsat. eller, det är vad jag hoppas på i alla fall.
aja, wish me good luck.

YOUTUBE

THE USED - PARALYZED


videos som är gjorda av massa bilder är sjukligt najs.

Tick Tick Boom

vet att jag har varit dålig på att uppdatera nu de senaste dagarna, har haft för mycket att göra och knappt suttit något vid datorn alls.

hade spelning på åkersvik nu ikväll. gick faktiskt ganska bra. vi körde tre låtar och jag fick även hoppa in som sångare i ett annat band under en låt. hade jätteroligt och var inte nervös alls. älskar känslan av att stå på scen. vill aldrig att det ska ta slut. men var lite synd att vi fick spela så få låtar bara.. menmen. hade i alla fall skoj tillsammans med killarna på dagen. tittade på när de andra banden hade soundcheck och åt sedan pizza från biteline. pawels konstiga dröm om kommunisterna som tog över världen fick både mig och jesper att börja gråta av skratt och filip att sätta pizzan i halsen (; haha.

träffade även stefan där. han hjälpte till med ljuset och att göra i ordning scenen. blev faktiskt lite överraskad av att se honom där. sist jag såg honom var nog på noliamässan (vilket var ett tag sen) när han spelade gitarr och sjöng någon låt från hans skiva, och då hann vi inte prata något. men nu pratade vi på en massa. han hade aldrig fattat att jag skulle upp och sjunga så han blev lite överraskad han med. haha. men han sa att han tyckte det lät bra så det var ju kul.

vill också säga tack till emma som var snäll och kom och lyssnade och som även knäppte lite kort. får se om någon av dem kanske dyker upp här lite senare, eller eventuellt någon video om de går att lyssna på. vi får se (:

bloglovin




KONTAKT:
[email protected]


Bloggtoppen.se
bloglovin


RSS 2.0