Morgonblogg

god morgon allihopa. sovit gott? (:

vaknade lite efter sex imorse så jag har varit vaken ett tag nu. sitter och lyssnar på lite musik och äter frukost. ska iväg med emilia till stan om någon timme och kolla lite, så nu blir det hoppa in i duschen och sedan fixa till sig lite snabbt.
 

"it wakes up the brain cells"

  

- Dr. Seuss
 

Första advent

god kväll/natt på er allihopa. dags att sova snart kanske? jag vet att jag ska göra det i alla fall. alltså, jag vet inte vad det är med mig.. jag är jämt trött nu för tiden. alltså, riktigt himla trött. skulle lätt kunna ligga dagar i sängen och bara sova utan att känna att jag behöver eller vill kliva upp. mina sömnvanor är helt fucked up. antingen sover jag inte på flera dagar/nätter eller så går jag typ i ide. måste dock säga att jag föredrar detta före att inte kunna sova alls. det tär verkligen på en, tro mig. hm, kanske det beror på tråkvädret nu? brukar alltid vara trött på vintern. jag vet inte.. aja, big deal.

annars idag har det inte hänt alltför jättemycket. har druckit glögg och haft julmys nu ikväll. kan inte fatta att det redan är första advent. det har gått så himla fort. jag har i alla fall bestämt att den här julen ska bli bäst! ska börja peppa redan nu så att julkänslan är på topp då det är dags (; heh.

nej, nu sova. god natt.



 

Ny design

ja, som ni kanske ser så är det nytt utseénde här på bloggen. tyckte inte att förra passade riktigt med tanke på årstiden. istället blev det en rätt så stilren och enkel design. but i like it. kanske att den byggs på lite senare med mer bilder och så, men för tillfället tycker jag den är bra som den är. vad tycker ni?



 

Those dancing days





Fotograf: Elena Kalis

Jag blev lite förälskad i dessa undervattensbilder.
 

091124

usch, jag vill bli frisk! har mått som ett äckel i hur lång tid som helst nu. feber till och från, hosta, ont i halsen och heshet. nej nu får det vara nog!

måste hur som helst pallra mig iväg till stan imorgon i några timmar vare sig jag känner för det eller inte. ska ha möte med min jobbcoach och gå igenom cv, personligt brev och lite annat trevligt. ska bli bra att få lite hjälp med att skriva cv och allt sånt, för jag hatar och är värdelös på det. okej, kanske inte helt så, men jag gillar det i alla fall inte.
 

Rosenbröd

ikväll har jag varit duktig och bakat rosenbröd. har tjockat i mig hur många som helst. så himla gott! (; 





ROSENBRÖD
30 st, Ugnstemperatur 225 - 250º


Ingredienser
50 g margarin
eller ½ dl flytande
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl

Pensling:
ägg

Granering:
vallmofrö eller sesamfrö




Tillagning
Smält det fasta margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Används flytande margarin, värm enbart mjölken.

Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ev flytande margarin, salt, socker och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.

Jäs degen övertäckt ca 30 min.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 3 delar och forma dem till längder. Skär varje längd i 10 bitar och forma runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Klipp eller skär ett kryss i toppen på varje bulle.

Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla med uppvispat ägg och strö ev på vallmo- eller sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.

 

New Moon

kom hem från biopremiären av new moon för ett tag sen. måste tyvärr säga att jag inte gillade filmen sådär jättemycket. var inget större fan av första filmen twilight heller. tror nog att jag håller mig till böckerna istället. jag säger dock inte att filmen var dålig, för det var den inte. men jag gillade den inte. kanske det är en sån film man måste se igen någon gång för att gilla? jag vet inte. jag hoppas det. ni som har sett filmen, vad tyckte ni om den?

hur som helst. nu ska jag ta och sova.. är astrött. god natt.



 

Ge mig min röst tillbaka

okej, nu börjar jag verkligen lessna på det här. jag har varit mer eller mindre utan röst i över en och en halv vecka nu. igår fick jag nästan inte fram ett ljud, och när det väl kom något blev det bara något konstigt pip. har som tur är inte ont i halsen längre, but still. ge mig tillbaka min röst tack. imorgon var det tänkt att jag skulle iväg och repa med pojkarna nu när filip är tillbaka i sverige igen, men det lär väl inte bli något. sämst. aja, antar att det finns värre saker att klaga på.

imorgonkväll ska i alla fall jag och syster iväg på bio och se premiären av new moon. det ser vi fram emot. hoppas verkligen att den är bra. återkommer mer om detta imorgon.







saknar tjejen, saknar eksjö.

 

Låt den rätte komma in

ikväll har jag sett på låt den rätte komma in tillsammans med syster. fick läsa boken i ettan på gymnasiet och gillade den trots att den var lite udda. trots att jag i vanliga fall inte är så förtjust i svenska filmer så måste jag säga att jag gillade den här. tyckte dock att det var synd att de tog bort så pass mycket från boken. vad hände t.ex med när oscar blev instängd i ett mörkt rum nere i källaren tillsammans med gubben som hjälpte eli och fick slåss för sitt liv?

tydligen ska de göra en nyinspelning av filmen i usa. de ska då basera filmen på boken och inte manuset till den svenska filmen, vilket jag tycker är bra. det känns som om den versionen kommer bli mer "skräckfilmaktig", vilket jag inte tyckte den svenska är. ska bli kul att se den nya när den kommer ut så man kan jämföra och se vilken man tycker är bäst.





 

Pizzabullar

har haft lite problem med internet de senaste dagarna, därav den dåliga uppdateringen. men nu så fungerar det igen så här kommer ett litet inlägg om gårdagen.

ja, igår var det alltså pizzabullsbak som gällde. jag och anna har länge pratat om att göra det, men det har inte blivit av. men nu så. sist jag åt pizzabullar måste nog ha varit när jag gick på dagis. minns att jag älskade när vi fick dem till "mellis". alla bara "ooh, pizzabullar!" haha. de var så himla goda! kan tala om att mina och annas bullar inte heller blev så dåliga. jag har tjockat i mig 6-7 stycken bara idag. hungrig tjej (; mums!



bakningen är i full gång

färdiga pizzabullar. mums!
 

Vinterkonsert och rep

jag nockade precis mig själv med sladden till mobilen. hur det gick till vet jag inte, men ont gör det. kommer bergis vakna upp med blåöga imorgon. bra där (;

hur som helst. ikväll har jag varit i GA-kyrkan och haft vinterkonsert med kören och en massa andra, tillsammans med anna stadling som var gästartist. det gick väldigt bra och publiken verkade även gilla det. tidigare under dagen var det mest rep som stod på schemat. vi skulle egentligen ha börjat ett, men min dumma buss kom aldrig, vilket gjorde att jag blev lite sen. som tur är har jag en snäll mamma som snabbt kom hem för att sedan skjutsa in mig till stan. det tackar vi för.

nu efter att ha repat i flera timmar både igår och idag är min hals mer eller mindre död. trodde att jag hade hunnit bli frisk nog för att kunna sjunga, men så var det visst inte. blev till att mima för min del när de högre tonerna kom för att undvika att det bara skulle komma en massa konstiga pip. haha. aja, det gick i alla fall.



de här snyggingarna har jag umgåts med idag. närmare bestämt matilda och stina



matilda filmade lite när vi var och åt middag på donken (;
 

Cheesecakebak och myskväll

tjoo.

jag är värdelös på att uppdatera, jag vet. känner ingen ork att sitta vid datorn alls överhuvudtaget. antar att jag får försöka skärpa till mig lite.. 

är i alla fall frisk nu. bara lite hosta till och från, men det kan jag överleva. förövrigt idag har jag inte haft för mig allt för mycket. somnade typ fem i natt så det blev sovmorgon för min del imorse. ska se om man kan somna lite tidigare ikväll kanske. senare under dagen tog jag och vispade ihop en cheesecake lite snabbt. enkelt och gott! (; anna verkade i alla fall bli glad. haha. jobbigt att man måste vänta ca 5-6 timmar på att den ska frysa bara. till middag blev det även hemlagad pizza. mums säger jag bara. mycket godare än vanlig pizza som man bara mår illa av efter tre tuggor. nu ikväll kom emilia hit. blev myskväll med en massa prat, cheesecake ätande och film tittande.

nu ska jag hoppa iväg och borsta tänderna lite snabbt, sedan blir det sova. god natt på er allihopa.



cheesecake. ska egentligen vara hallon till, men det fick vara den här gången
 

Paris - Dag 3

tredje dagen blev det till att kliva upp ganska tidigt då vi bestämt att vi ville hinna se hur eiffeltornet såg ut på dagen och även åka och kolla på sacré coeur innan skulle till louvren som öppnade vid tio. så ingen sovmorgon här inte. det var verkligen jättehärligt väder på morgonen när vi först åkte till eiffeltornet. var jättevarmt och soligt. kändes nästan som om det var vår istället för höst. vi åkte dock inte upp i eiffeltornet denna gång som det först var tänkt. tog itället och gick runt i parken vid tornet och kollade lite, samt att jag började dampa med en afrikan som gick omkring och försökte lura turister på pengar. trevligt, trevligt. efter eiffeltornet begav vi oss till sacré coeur, som både var större och mäktigare än jag hade trott. även utsikten var mäktig då man såg ut över hela staden.

efter sacré coeur drog vi vidare till louvren där vi planerade att spendera resten av dagen tills det var dags att ta bussen åter tillbaka till flygplatsen och sverige. louvren var hur som helst asstort. vi hann inte ens med att kolla igenom hälften. mona lisa, som var ett måste, hann vi så klart med att se. alla säger hela tiden att den är mycket mindre än vad de hade tänkt sig. för mig var det tvärt om, den var mycket större än jag trott.
var kul att se den i alla fall, och alla andra tavlor och statyer också för den delen. efter någon timme blev jag dock tvungen att ta av mig skorna och bara gå omkring i strumorna. mina fötter höll verkligen på att döda mig, har aldrig haft så ont i hela mitt liv. haha. nästa gång ska jag ha med mig ett par andra skor som man kan gå omkring länge i, det är säkert (;

jag vill åka tillbaka så himla mycket. vi hade verkligen det jättekul där nere. vet dock inte om jag skulle orka åka dit på sommaren tillsammans med alla turister. hösten och våren är nog lagom tid att åka skulle jag tro. för oss var kändes hösten bra i alla fall, kanske nån vecka tidigare så man fick lite bättre väder. det längsta vi fick stå i kö under alla tre dagarna var kanske i 15 minuter och det var till spökhuset på disneyland. lite skillnad om man jämför med hur det kan vara på sommarna och man måste stå i kö i timmar. var dock lite synd att vi inte hann se så jättemycket av staden. men jag kommer i alla fall med stor säkerhet åka tillbaka, så jag antar att man får ta igen det nästa gång (:  



baguetter, crosianter med choklad, kaffe/juice och en appelsin.. ingen svensk frukost här inte (;  

återvände till eiffeltornet för att få se hur det såg ut på dagen

sacré coeur

fia och utsikten från sacré coeur

utanför louvren

jag inne på louvren

några av statyerna inne på museet

jag som går omkring utan skor och glaspyramiden som kommer ner från taket

självaste mona lisa, dock mycket större än vad jag hade förväntat mig
 

Seg tjej

hej allihopa!

vet att jag har varit sämst på att uppdatera nu sista veckan. har legat i sängen med feber och ont i halsen största delen av tiden och kännt mig allmänt död. så jag har inte orkat sitta så mycket vid datorn. mår dock lite bättre nu, febern är borta och jag börjar få tillbaka rösten allt mer och mer. känns skönt.

ligger och lyssnar på musik just nu och äter polkagrisar som jag fick för pappa för en stund sen. mums. ska sätta mig vid tvn om en stund och kolla lite också tror jag. segtjej_90. kommer förmodligen ett till inlägg med mer bilder från paris senare om jag orkar.
 

Paris - Dag 2

andra dagen var det disneyland som stod på schemat. tror ni jag var glad eller? jag blev som en 5-åring på nytt. fia också för den delen. vi är rätt så lika när det kommer till den delen (; sjukt roligt hade vi i alla fall. åkte allt som gick att åka, gick omkring i alices labyrint, var in i spökhuset, hejade på disneyfigurer, såg lite olika uppträdanden och mimmis partytåg. i slutet av dagen bestämde vi oss tillslut för att åka space mountain (en bergochdalbana där man åker i helmörker med looper och en massa), något som vi gruvat oss lite för hela dagen och inte riktigt visste om vi vågade åka eller inte. men tillslut vågade vi i alla fall. och oj så kul den var! skrattade/skrek genom hela och så fort den var klar sprang vi och ställde oss i kö igen för att åka en gång till. tror nog att vi åkte den 4-5 gånger på rad. riktigt bra slut på dagen i parken.

tillbaka i staden åkte vi till början av champs elysee där man kunde se enda bort till triumfbågen för att kolla lite. där träffade vi på ett gäng asiatet som stod och tog kort på gatan och som även ville ha några kort på oss. haha. trotts att det började bli lite sent bestämde vi oss för att gå hela gatan och kolla lite då vi kände att vi kanske inte skulle hinna med det imorgon, samtidigt som vi kunde se om vi kunde hitta någonstans att äta. vi trodde att allting skulle vara stängt vid det här laget, men några affärer var fortfarande öppna så vi kunde gå in och kolla lite. halv elva blev det sen middag inne på en mysig liten restaurang innan det var dags att börja bege sig tillbaka hem till hotellet.



i väntan på tåget till disneyland

äntligen framme vid disneyland

jag och fia med slottet i bakgrunden

partytåget

någon konstig karusell för mindre barn, fia vid en "önskebrunn" och spökhuset

jag och kaninen utanför alices labyrint

inne i labyrinten

hjärterdams slott

advertureland där jag och fia virrade bort oss totalt med alla grottor och hängbroar hit och dit (;

kapten kroks piratskepp och jag och fia på en hängbro

big thunder mountain, fia på en av hästarna på en karusell och jag vid tåget som gick runt parken

framför igången till space mountain. den var galet kul, åkte den 4-5 gånger i rad

åkte "it's a small world", jag provar mössor i en av affärerna och ett juvelslott för 375 000 kr

i början av champs elysee på kvällen efter disneyland där ett gäng asiater ville ta kort på oss (;
 

Paris - Dag 1

lite seg med att uppdatera, men här kommer det i alla fall (:


resan ned till paris gick relativt bra, lite problem med bussen från flygplatsen, men det ordnade sig tillslut som tur var. kom in till stan runt två-tiden. skaffade metrokort (vilket tog ett tag då hon vi pratade med inte kunde engelska) och begav oss sedan till metron. jag har seriöst haft mardömmar om den, var helsäker på att vi skulle virra bort oss totalt. men det gick jättebra, var mycket lättare att hitta än jag trodde. första stopp blev i alla fall triumfbågen. den chockade mig en aning första gången jag såg den. visst visste jag att den skulle vara stor. jag trodde bara inte att den skulle vara såhär stor. haha. väl där träffade vi även skönaste greken som hette costas och hans kompis. han tyckte att vi skulle gifta oss och att jag skulle följa med honom tillbaka till grekland (; var dock tvungen att tacka nej till erbjudandet då vi skulle få fullt upp de här dagarna ändå som det redan var, men att det var kul att träffas.

efter triumfbågen drog vi snabbt och checkade in på vårat hotell som låg uppe i montmarte. vi bodde kanske inte på världens bästa gata, men hotellet var bättre än väntat vilket uppskattades. sen att det låg ca 200 meter från sacre coeur var inte heller så dåligt.

resten av dagen spenderades med att åka och kolla på notre dame (som till min besvikelse var mindre än jag hade förväntat mig, men ändå var mycket häftig att kolla på) och senare på kvällen gick vi upp i eiffeltornet och kollade. var egentligen inte meningen att vi skulle dit på kvällen och kolla utan på dagen medan det var ljust. men det var jättefint att kolla ut över staden på kvällen med när man såg all belysning.



första stopp - triumfbågen. jag och fia, något trött efter den 12 timmars långa resan. costas och fia. 

notre dame. mäktig med alla figurer och fönser längst väggarna.

eiffeltornet kvällstid. var jättefin utsikt, men vi kände oss rätt så död efter alla trapporna.
 

20-årskris?

idag är det exakt två månader kvar tills jag fyller tjugo. det är stört.. stört. vart tog all tid vägen? det känns som det var igår jag lekte och slängde mig i lövhögar tillsammans med anton och robin eller när vi gjorde våra matlagningsprogram. när var det, i sjuan? eller när jag flög fram längs gatan tillsammans med några kompisar på våra nya, aningen för stora cyklar som vi inbillade oss var vildhästar som vi rymde med från stora svarta monsterfåglar som lisas äldre kusin erik hade berättat hemska historier om. då var jag bara en liten skit på inte allt för många vintrar. jag känner mig fortfarande som denna lilla skit ibland, med undantag att jag vet lite mer om världen nu än vad jag gjorde då.

20 år innebär ännu ett steg in i vuxenvärlden, och jag vet inte om jag är riktigt redo för det än. fråga bara anna så kommer ni nog få höra om ett och annat (; det känns såklart spännande och lite kul, men jag är samtidigt livrädd. tänk att jag redan kanske har levt en fjärdedel av mitt liv. usch, det är hemskt. det finns så himla mycket jag vill göra och vara med om och det känns som om jag har alldeles för lite tid. ni tycker säkert att jag är en tönt som skriver det här och tänker att det är väl inte är något att oroa sig för eller tänka på. det är det säkert heller inte, men jag kan inte låta bli.



lilla jag som 4 år, 6 år och i 5:an
 

Farsdag

god kväll gott folk!

vad har ni haft för er idag då? jag har precis ätit tårta tillsammans med familjen och grattat far min på farsdag. övrigt idag har jag inte gjort mycket alls. mest legat halvdöd i sängen med datorn. tror jag håller på att bli sjuk (jag vill inte!) har ont i i halsen och när man sväljer, samt känner mig helt slut i kroppen. hoppas att det bara är en såndär endagsgrej och att jag mår bättre imorgon.

nu ska jag ta mig en varm kopp tropical fruit och sedan sätta igång med att gå igenom alla parisbilderna. kommer säkert upp med ett inlägg med dem senare ikväll, så håll ut (;
 

Födelsedagsbarn

idag fyller den här snyggingen hela 19 år så gå in på hennes blogg och säg grattis vetja (; hoppas hur som helst att du har det bra där nere i jönköping och att du får en bra födelsedag. grattis vännen!



minh tue (klicka på bilden för att komma till hennes blogg)
 

Tillbaka i kalla Sverige

ja, så var man hemma i kära gamla sverige igen efter några underbara dagar nere i paris. kom egentligen hem igår men har inte hunnit, eller orkat uppdatera förrän nu.

kom i alla fall hem runt två-tiden igår, galet trött efter att ha spenderat en hel natt på mcdonalds i stockholm tillsammans med en massa fulla människor. fick hur som helst reda på att det var fika tillsammans med tjejerna på barista klockan fyra för att säga hej då till linn som ska flytta upp till åre. så det vara bara att fixa till sig lite för att sedan åka tillbaka in till stan där tjejerna redan väntade. var kul att träffa så många av dem igen. blir inte att man syns så ofta som man skulle vilja tyvärr. men trevligt hade vi i alla fall (: fikade och pratade lite om vad alla hade för sig nu för tiden och så.

senare på kvällen blev det filmtittande och lite prat hemma hos emilia. det behövdes nog, tack.

återkommer mera om parisresan och en massa bilder imorgon skulle jag tro. har inte hunnit gå igenom alla bilder än (det blev nämligen en hel del) och jag behöver verkligen sova nu känner jag. så god natt med er.
 

Hejdå Sundsvall, hejsan Paris

ja, så var det äntligen dags för avfärd.

ska snart åka iväg och hämta fia för att åka in till stan, sedan bär det av mot paris. wiho! :D jag börjar bli sjukt taggad. kommer bli så himla kul. kommer hur som helst hem på fredag. ni får ha det bra tills dess.



 

Helgen

hello.

hoppas alla har haft en bra helg/halloween. det har jag i alla fall (: gick på stan med mor och syster i fredags. fick en skjorta från cheap monday, en stickad tröja och ett par lackleggins. det tackar vi för. igår blev jag och syster nerbjudna till fia på halloweenmiddag/myskväll. fia kom först och hämtade oss för att åka och köpa pizza i matfors innan vi åkte hem till henne. väl hos henne kom sanja och johan och bjöd på fördrinkar och snittar. det var även pyntat överallt. haha, så himla sött. efter att vi ätit klart spelade vi alias. jag och anna mot fia, johan och sanja. vi utklassade dem som vanligt (; senare på kvällen blev det mys i soffan framför tvn med skräckfilmer, twilight och en massa godis och andra godsaker. bra kväll helt enkelt.

nu idag har jag varit duktig och gjort rent akvariumet. trevligt, trevligt. lite senare kommer fia hit så vi kan gå igenom det sista innan vi drar iväg till paris. ska börja packa lite nu så jag ser att jag får med mig allt.
 
bloglovin




KONTAKT:
[email protected]


Bloggtoppen.se
bloglovin


RSS 2.0